Tonik oczyszczający z kwasami 5%

38.60

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Tonik oczyszczający z kwasami 5%, 150 ml, Zielone Laboratorium

Kwasy owocowe złuszczają warstwę rogową naskórka i działają antybakteryjnie. Ekstrakt z limetki walczy z rozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami. Ekstrakt z marakui działa nawilżająco.

Komu pomogę:

5% dochodu ze sprzedaży tego kosmetyku zostanie przekazane Fundacji VIVA!

Sposób działania:

  • Ekstrakt z limetki – ma działanie antyoksydacyjne, antybakteryjne, łagodzące, antyzapalne, odświeżające i wspomagające gojenie.  Limonka zawiera enzymy i kwasy owocowe, które rozpuszczają martwe komórki, pozostawiając skórę gładką w dotyku. Doskonale radzi sobie także z rozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami, oczyszcza je i ściąga te nadmiernie rozszerzone. Ponadto łagodzi stany zapalne, wypryski, podrażnienia i przyspiesza ich gojenie. Posiada silne właściwości antybakteryjne i antyoksydacyjne.
  • Ekstrakt z marakui – ma działanie ściągająco – wygładzające, a także głęboko odżywcze.
  • Ekstrakt z jabłek – działa antyoksydacyjne, przeciwutleniająco, głównie za sprawą związków fenolowych i witaminy C wymiatających wolne rodniki, ponadto stymuluje regenerację komórek dzięki kwasom AHA.
  • Kwas mlekowy – reguluje odnowę komórkową skóry, poprzez usunięcie zbędnych zrogowaciałych komórek, dzięki czemu poprawia się struktura i koloryt skóry. Zwiększa skuteczności działania innych preparatów kosmetycznych; skóra przygotowana kwasami lepiej absorbuje składniki aktywne zawarte w kremach, sprzyja lepszemu nawilżeniu skóry, która staje się bardziej elastyczna i miękka. Wpływa na produkcję kolagenu skóry, powodując zwiększenie grubości i wzmocnienie skóry właściwej. Podnosi poziom glikozaminoglikanów, związków, które jak gąbka chłoną wodę i zapewniają odpowiednie nawodnienie głębszych warstw skóry. Spłyca drobne zmarszczki powierzchniowe i poprawia elastyczność i jędrność skóry, jest składnikiem przeciwstarzeniowym. Pomocny w przypadku przebarwień i niewielkich blizn potrądzikowych, odblokowuje pory skóry i działa antybakteryjnie, dzięki czemu zapobiega tworzeniu ognisk zapalnych, czyli wszelkiego rodzaju wyprysków i zaskórników, jest pomocny przy trądziku.
  • Kwas glikolowy – otrzymywany jest z soku trzciny cukrowej. Ma najmniejszy rozmiar cząsteczek spośród wszystkich kwasów AHA i w związku z tym jest najlepiej absorbowany przez skórę i najskuteczniej działa.  Osłabia wiązania pomiędzy keratynocytami dzięki czemu zmniejsza grubość przerośniętej warstwy rogowej naskórka. Stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu, glikozaminoglikanów i elastyny. Ponadto zwiększa produkcję włókien kolagenu i mukopolischarydów, co prowadzi do spłycenia zmarszczek i poprawy biologicznych i estetycznych właściwości skóry. Poprawia kondycję skóry. Skóra sucha i szorstka staje się lepiej nawilżona, bardziej miękka oraz poprawia się jej koloryt. Tłusta z rozszerzonymi porami, często także z bliznami potrądzikowymi nabiera delikatności, spłycają się blizny.
  • Kwas cytrynowy – należy do grupy alfahydroksykwasów (AHA). Jest rozpuszczalny w wodzie, naturalnie występuje w przyrodzie, w organizmach roślinnych i zwierzęcych. Pełni rolę sekwestranta, czyli substancji, która kompeksuje jony metali, dzięki czemu zwiększa trwałość kosmetyku oraz jego stabilność. Ponadto jest powszechnym regulatorem pH. Posiada właściwości odkażające, ściągające i rozjaśniające.
  • Pantenol – czyli prowitaminą B5. Przenika naskórek, gromadzi się w skórze właściwej i zmienia się w witaminę B5 czyli kwas pantotenowy. Stosowany zewnętrznie działa na skórę leczniczo, przyspieszając podział komórkowy komórek skóry, działa łagodząco na podrażnioną i zaczerwienioną skórę, jest korzystny również dla skóry poparzonej. Krem zawierający w swym składzie D-pantenol łatwiej się rozprowadza.

Produkt dla wegan – nie zawiera surowców pochodzenia zwierzęcego.

Przy produkcji kierowano się zasadami etycznymi i nie został wykorzystany żaden człowiek ani zwierzę.

Stosowanie:

Nanieś na płatek kosmetyczny, a następnie przetrzyj nim oczyszczoną wcześniej twarz. Omijać okolice wokół oczu. Nie spłukiwać. Stosuj 2-3 razy w tygodniu.

Pojemność: 150 ml

Skład

Aqua, Alcohol Denat, Lactic Acid, Glycerin, Glycolic Acid, Citric Acid, Panthenol, Pyrus Malus Extract, Passiflora Edulis Fruit Extract, Citrus Aurantifolia Extract, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol.

Składnik

kwas glikolowy, kwas mlekowy, panthenol

Problematyka

blizny, przebarwienia, trądzik, zmarszczki

Producent

Zielone Laboratorium

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra tłusta, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Tonik oczyszczający z kwasami 5%”

Kwas glikolowy w kosmetyce

Kwas glikolowy (kwas hydroksyoctowy) znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Należy do grupy alfahydroksykwasów. Pozyskiwany jest z trawy trzcinowej. Z pośród wszystkich kwasów kosmetycznych wyróżnia go najmniejsza masa cząsteczkowa, co warunkuje szybką i głęboką penetracje skóry.

Zobacz kosmetyki z kwasem glikolowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu glikolowego w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.