Wcierka do włosów nadająca połysk – henna i amla

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

31.99

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 5903794180666 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Wcierka do włosów Sattva to wyjątkowa kompozycja aloesu, henny, amli, ekstraktu z kozieradki, gorczycy, papryki oraz drzewa sandałowego.

Zapach tej wcierki jest najbardziej orientalny i najmocniejszy ze wszystkich 3 rodzajów. To sprawka przede wszystkim amli oraz drzewa sandałowego. Zapach z czasem słabnie i przechodzi w delikatniejsze, ziołowe nuty.

Analiza składników wcierki:

  • Aqua – woda, baza produktu.
  • Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice – sok z aloesu, działa nawilżająco.
  • Lawsonia Inermis (Henna) Leaf Extract – ekstrakt z henny, działa przeciwzapalnie i łagodząco.
  • Emblica Officinalis (Amla) Fruit Extract – ekstrakt z owoców amli, działa pobudzająco na porost oraz regulująco na skórę głowy.
  • Acacia Concinna (Shikakai) Fruit Extract – ekstrakt z shikakai, działa odświeżająco na skórę głowy.
  • Nardostachys Jatamansi (Spikenard) Root Extract – ekstrakt z korzenia rośliny z gatunku kozłkowatych, nadaje delikatny, uspokajający zapach oraz działa pobudzająco na porost włosów.
  • Chamomilla Recutita Matricaria (Chamomile) Flower Extract – ekstrakt z rumianku, działa bakteriobójczo i kojąco na skórę głowy.
  • Santalum Album (Sandalwood) Extract – ekstrakt z drzewa sandałowego, nadaje orientalny zapach oraz stymuluje porost.
  • Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract – ekstrakt z kozieradki, działa pobudzająco na porost włosów.
  • Brassica Alba Seed Extract – ekstrakt z gorczycy, działa pobudzająco na porost włosów.
  • Panthenol – nawilżacz, inaczej prowitamina B5, pobudza porost i wygładza włosy. Ma działanie łagodzące na skórę głowy.
  • Hydrolyzed Soy Protein – hydrolizowane proteiny sojowe, odbijają włosy u nasady oraz działają wygładzająco.
  • Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil – olej z rozmarynu, działa regulująco na skórę głowy.
  • Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil – olej z neem, inaczej miodli indyjskiej, wykazuje działanie przeciwłupieżowe, reguluje wydzielanie sebum.
  • Niacinamide – nawilżacz, inaczej witamina B3, reguluje wydzielanie sebum.
  • Capsicum Annuum Fruit Extract – ekstrakt z papryki, pobudza porost włosów.
  • Potassium Sorbate – sorbinian potasu, konserwant.
  • Allantoin – nawilżacz, łagodzi podrażnienia.
  • Sodium Benzoate – benzoesan sodu, konserwant.
  • Citric Acid – kwas cytrynowy, regulator pH.

Sposób użycia: nałożyć 5 ml produktu na skórę głowy. Delikatnie wmasować. Można nakładać przed lub po umyciu głowy.

Uwaga:

Wcierki są bardzo intensywnie ziołowe. Przy skłonności do alergii na składniki naturalne (np. na aloes, rumianek) należy wykonać próbę uczuleniową. Zioła mogą delikatnie przyciemniać włosy – dotyczy jasnych i platynowych blondów.

Ze względu na wysoką zawartość ekstraktów roślinnych i użycie możliwie jak najmniejszej ilości konserwantów, wcierka delikatnie ciemnieje. Powstawanie osadu jest naturalne. Zioła mogą nieznacznie przyciemniać włosy – dotyczy jasnych i platynowych blondów.

*Ze względu na naturalne składniki produktu, kolor oraz zapach mogą z czasem ulec zmianie. Jednakże skuteczność produktu pozostaje bez zmian.

Pojemność: 100ml

Skład

Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lawsonia Inermis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Emblica Officinalis Fruit Extract, Polysorbate 20, Propanediol, Acacia Concinna Fruit Extract, Chamomilla Recutita Matricaria Flower Extract, Nardostachys Jatamansi Root Extract, Trigonella Foenum Graecum Seed Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Brassica Alba Seed Extract, Santalum Album Extract, Azadirachta Indica Plant Extract, Rosmarinus Officinalis Oil, Panthenol, Niacinamide, Allantoin, Capsicum Annuum Fruit Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid.

Składnik

alantoina, aloes, amla, drzewo sandałowe, henna, lukrecja, neem, niacynamid, panthenol, rozmaryn, rumianek

Kraj pochodzenia

Indie

Producent

Sattva Ayurveda

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki naturalne

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy farbowane, Włosy normalne, Włosy osłabione, Włosy suche, Włosy tłuste, Włosy zniszczone

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Wcierka do włosów nadająca połysk – henna i amla”

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Niacynamid w pielęgnacji skóry

Niacynamid reguluje wydzielanie sebum i pomaga zwęzić nadmiernie rozszerzone pory. Wyrównuje koloryt cery oraz wygładza drobne zmarszczki. Przywraca poszarzałej, zmęczonej cerze witalność i blask. Skutecznie przeciwdziała negatywnemu wpływowi zanieczyszczeń powietrza na skórę. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień oraz stanów zapalnych.

Zobacz kosmetyki z niacynamidem lub poczytaj o zastosowaniu niacynamidu w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Lukrecja w kosmetyce

Lukrecja wykazuje nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne. Zawarte w niej flawonoidy należą do najsilniejszych, obecnie znanych, przeciwutleniaczy naturalnego pochodzenia. Nic więc dziwnego, że kosmetyki z lukrecją zalecane są w profilaktyce anti-aging, ale nie tylko – są też powszechnie stosowane w celu wyrównania kolorytu skóry i rozjaśnienia zmian barwnikowych.

Zobacz kosmetyki z lukrecją lub poczytaj o zastosowaniu lukrecji w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Amla

Amla inaczej agrest indyjski to popularna w ajurwedzie roślina lecznicza stosowana tradycyjnie jako środek wzmacniający odporność organizmu, działający przeciwzapalnie i przeciwstarzeniowo. Antyoksydacyjne właściwości tego niezwykłego owocu potwierdziły badania naukowe prowadzone przez BMC Complementary and Alternative Medicine. Swój antyrodnikowy potencjał roślina zawdzięcza bogactwu flawonoidów, polifenoli, witaminy A, B oraz C

Zobacz kosmetyki z amlą lub poczytaj o zastosowaniu amli w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

neem

Neem in. miodla indyjska (Azadirachta indica, syn. Melia azadirachta L.) jest gatunkiem wiecznie zielonego, szybko rosnącego drzewa z rodziny miodlowatych (Meliaceae). Pochodzi z subkontynentu indyjskiego. Rośnie w krajach o klimacie podzwrotnikowym. Neem to jedno z najpopularniejszych ziół stosowanych w ajurwedzie (staroindyjskiej medycynie ludowej). Jak wskazują sanskryckie teksty, właściwości lecznicze neem doceniano już w starożytnych Indiach.

Zobacz kosmetyki z ekstraktem neem lub poczytaj więcej o właściwościach neem.