Woda lawendowa 100ml

5.00 out of 5 based on 1 customer rating

24.99

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Woda lawendowa powstaje w procesie destylacji parą wodną lawendy wąskolistnej. Polecana do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień, zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami oraz nadprodukcją sebum. Wspiera pielęgnację ukierunkowaną na normalizację cery oraz profilaktykę anti-aging. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry po depilacji i goleniu, a także po ukąszeniach owadów i drobnych skaleczeniach. Może być stosowana jako mgiełka do ciała i włosów ciągu dnia. Idealna do problemowego skalpu, skłonnego do podrażnień, przetłuszczania czy łupieżu, a także zniszczonych, farbowanych włosów. Lawenda znajduje także zastosowanie w aromaterapii. Woda lawendowa może okazać się wyjątkowo przydatna latem, ponieważ sporo insektów nie lubi jej zapachu. Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic.

Woda lawendowa otrzymywana jest w procesie destylacji parą wodną kwiatów lawendy wąskolistnej. Lawenda wąskolistna, jest to wiecznie zielony krzew, pochodzący z basenu Morza śródziemnego (Francja, Hiszpania, Andora, Włochy). Jej nazwa pochodzi od rzymskiego słowa “lavera” , które oznaczało “myć”

Woda lawendowa jest polecana do pielęgnacji:

  • skóry skłonnej do podrażnień i wyprysków
  • dojrzałej, z oznakami starzenia
  • skóry problemowej, zanieczyszczonej
  • cery z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami
  • włosów farbowanych, zniszczonych
  • skalpu skłonnego do łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się

Stosowanie wody lawendowej:

  • jako tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, dekoltu i szyi. Możesz również nanieść ją za pomocą wacika. Pozostaw do wchłonięcia lub zaaplikuj dodatkowo wybrany olej
  • jako dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę roślinną do przygotowywanej maseczki w proszku lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję mieszanki, a także dostarczyć skórze dodatkowych składników aktywnych
  • jako dodatek do gotowych produktów – dodaj wodę do porcji kremu, balsamu, maski do włosów bądź dowolnego kosmetyku w ilości według uznania i zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed aplikacją
  • jako pielęgnacyjna mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę lub włosy, stosuj rano bądź w ciągu dnia dla odświeżenia
  • jako woda po goleniu i depilacji – rozpyl wodę bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji
  • preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę w skórę głowy przed lub po umyciu włosów

Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 20°C lub, jeśli ktoś preferuje, w lodówce
Pojemność: 100 ml butelka szklana z atomizerem

Problematyka

łupież, trądzik

Producent

Your Natural Side

Skład

Lavandula Angustifolia Water (woda z kwiatów lawendy wąskolistnej 100%)

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Francja

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy farbowane, Włosy normalne, Włosy osłabione, Włosy tłuste, Włosy zniszczone

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

  1. Teresa Kulis (zweryfikowany)

    ŚWIETNA.

Dodaj opinię

Być może spodoba Ci się również…

  • Naturalny olejek lawendowy

    12.00
  • Czarne mydło w płynie - lawendowe

    Czarne mydło w płynie – lawendowe

  • Antystresowy olejek do masażu Lawendowy 150ml

  • Sól do kąpieli lawendowa