Woda z melisy 100ml

19.88

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Woda z melisy (hydrolat z melisy) powstaje w procesie destylacji parą wodną liści melisy lekarskiej. Posiada przyjemny zapach typowy dla tej rośliny. Może służyć jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów, szczególnie w letnie dni. Polecana do cery mieszanej, z nadprodukcją sebum, problemowej, zanieczyszczonej, a także skłonnej do podrażnień. Stosowana również w pielęgnacji cery delikatnej, suchej, dojrzałej, o nierównym kolorycie. Melisa to roślina często wykorzystywana w aromaterapii.

Melisa jest wieloletnim ziołem z rodziny mięty. Pochodzi z Iranu, Azji Środkowej i Europy Południowo-Środkowej, gdzie uprawiana jest od XVI wieku. Liście melisy mają delikatny, cytrynowy zapach, z wyczuwalną nutą mięty. Woda z melisy ma jasną barwę i bardziej kwiatowy zapach niż olejek eteryczny. Terapeutyczne działanie melisy wykorzystywane jest w walce z wieloma rozmaitymi dolegliwościami.

Hydrolat z melisy jest idealny do pielęgnacji:

  • skóry z nadprodukcją sebum, mieszanej
  • cery problemowej, zanieczyszczonej
  • skóry o nierównym kolorycie
  • skóry skłonnej do podrażnień, delikatnej
  • cery suchej, dojrzałej z oznakami starzenia
  • problemowej skóry głowy

Zalety kosmetyku:

  • jakość premium
  • kosmetyk wegański
  • 100% naturalny
  • uniwersalne zastosowanie: do twarzy, ciała i włosów

Stosowanie wody melisowej:

  • jako tonik / mgiełka do twarzy – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę twarzy, dekoltu i szyi. Możesz również nanieść ją za pomocą wacika. Nałóż wybrany krem lub olej
  • jako dodatek do maseczek i peelingów – dodaj wodę roślinną do przygotowywanej maseczki w proszku lub peelingu tak, aby uzyskać odpowiednią konsystencję mieszanki, a także dostarczyć skórze dodatkowych składników aktywnych
  • jako dodatek do gotowych produktów – dodaj wodę do porcji kremu, balsamu, maski do włosów bądź dowolnego kosmetyku w ilości według uznania i zmieszaj w dłoni bezpośrednio przed aplikacją
  • jako pielęgnacyjna mgiełka do ciała i włosów – rozpyl wodę bezpośrednio na oczyszczoną skórę lub włosy, stosuj rano bądź w ciągu dnia dla odświeżenia
  • jako woda po goleniu i depilacji – rozpyl wodę bezpośrednio na miejsca po goleniu i depilacji
  • preparat do skóry głowy – wetrzyj wodę w skórę głowy przed lub po umyciu włosów

Uwaga: Wprowadzając nowy kosmetyk nie zapomnij o wykonaniu próby uczuleniowej na małym obszarze skóry, by zminimalizować ryzyko reakcji niepożądanych, które mogą wystąpić u osób z osobniczą nadwrażliwością na dany składnik.

Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje – w lodówce

Pojemność: 100 ml (butelka szklana z atomizerem)

Skład

INCI: Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Water, Citral*, Citronellal* (woda z liści melisy lekarskiej 100 %, *składnik naturalnie występujący w wodzie z liści melisy)
Kraj pochodzenia: Bułgaria

Składnik

melisa

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Producent

Your Natural Side

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Rodzaj włosów

Włosy normalne, Włosy tłuste

Problematyka

podrażnienia, rozszerzone pory, trądzik

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Woda z melisy 100ml”

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Organiczny hydrolat z melisy

  • Sól do kąpieli melisa z nagietkiem

    Sól do kąpieli melisa z nagietkiem

  • Kneipp Melisa Olejek do Kąpieli 20 ml

    Olejek do kąpieli Melisa