Żel do mycia twarzy z kwasem salicylowym 150ml

23.90

Na stanie (może być zamówiony)

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249011272 Kategorie: ,

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Żel do mycia twarzy Duetus przeznaczony jest do codziennego oczyszczania cery problematycznej, mieszanej i tłustej. Dzięki zawartości delikatnych składników myjących skutecznie usuwa wszelkie zabrudzenia oraz matuje, nie pozostawiając przy tym uczucia ściągnięcia skóry.

Zawiera kwasy BHAsalicylowy – i AHAmlekowy – o delikatnych właściwościach złuszczających oraz odblokowujących pory. Sorbitol skutecznie zabezpiecza skórę przed utratą wilgoci zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia. Dzięki takiemu działaniu skóra pozostaje gładka i promienna.

Ekstrakt z nagietka dzięki obecności polifenoli oraz flawonoidów działa antyoksydacyjnie, chroniąc przed negatywnym wpływem wolnych rodników. Przyspiesza proces regeneracji skóry oraz łagodzi podrażnienia. Wykazuje właściwości kojące, nawilżające i zmiękczające.

Wyciąg z lukrecji gładkiej wykazuje właściwości antyoksydacyjne oraz delikatnie rozjaśniające. Działa silnie antyoksydacyjnie. Zapobiega powstawaniu przebarwień oraz przedwczesnemu starzeniu się skóry. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Działa antybakteryjnie. Poprawia zdolność skóry do wiązania wody, dzięki czemu pośrednio wpływa na poprawę nawilżenia.

Dodatek naturalnych olejków eterycznych – tymianku, bergamotki i skórki z grejpfruta – nadaje naturalnie świeży i przyjemny zapach.

Zalety kosmetyku:

  • skutecznie oczyszcza skórę
  • zapobiega utracie wilgoci
  • działa matująco
  • wyrównuje koloryt
  • naturalny skład
  • kosmetyk polecany dla kobiet, jak i mężczyzn
  • produkt wegański

Sposób użycia: Nanieś żel bezpośrednio na wilgotną skórę, masuj 1-2 minuty, następnie zmyj dokładnie ciepłą wodą.

Pojemność: 150ml

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

przebarwienia, trądzik

Producent

Duetus

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Składnik

kwas mlekowy, kwas salicylowy, lukrecja, nagietek, panthenol, tymianek

Skład

Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sorbitol, Propanediol, Decyl Glucoside, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Salicylic Acid, Lactic Acid, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Sodium Bicarbonate, Sodium Benzoate, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Citrus Grandis Oil, Limonene

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Żel do mycia twarzy z kwasem salicylowym 150ml”

Kwas salicylowy w kosmetyce

Kwas salicylowy (Salicylic Acid) występuje świecie roślinnym, m.in. w korze wierzby i topoli czy kwiatach rumianku. Jest wykorzystywany do produkcji kosmetyków do twarzy, ciała oraz włosów. Dzięki rozpuszczalności w tłuszczach posiada zdolność przenikania w głąb skóry, jak również do wnętrza mieszków włosowych, co znacząco ułatwia pozbycie się trądziku. Odblokowuje pory oraz zapobiega tworzeniu się wyprysków i zaskórników. Wspomaga walkę z łupieżem, łuszczycą, łojotokiem, bliznami i przebarwieniami.

Zobacz kosmetyki z kwasem salicylowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu salicylowego w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Tymianek – działanie i zastosowanie

Tymianek pospolity (Thymus vulgaris) to ceniona roślina lecznicza, której początki stosowania sięgają starożytności. Już wtedy powszechnie wykorzystywana była jako lek na zapalenie oskrzeli, ułatwiający odkrztuszanie poprzez rozrzedzanie wydzieliny zalegającej w górnych drogach oddechowych. Tymianek zawiera olejek eteryczny (w składzie dominuje tymol), flawonoidy, garbniki, witaminę C i polifenole (między innymi kwas chlorogenowy, obficie występujący w zielonej kawie). Obok działania wykrztuśnego tymianek wykazuje również właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz grzybobójcze.

Zobacz kosmetyki z tymiankiem lub poczytaj więcej o właściwościach tymianku.

Nagietek w kosmetyce

Nagietek wykazuje właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze grzyby oraz bakterie. Badania naukowe potwierdziły jego skuteczność w walce m.in z paciorkowcami oraz gronkowcami. Ekstrakt z nagietka jest pomocny w przypadku stanów zapalnych błon śluzowych jamy ustnej. Pomaga uporać się z łupieżem oraz towarzyszącymi mu podrażnieniami skóry głowy. Wspomaga proces gojenia uszkodzeń naskórka (obecne w nagietku karotenoidy i trójterpeny przyśpieszają ziarninowanie). Jest stosowany w przypadku odleżyn, odmrożeń oraz żylaków. Łagodzi objawy zapalenia spojówek. Przeciwdziała trądzikowi.

Zobacz kosmetyki z nagietkiem lub poczytaj o zastosowaniu nagietka w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Lukrecja w kosmetyce

Lukrecja wykazuje nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne. Zawarte w niej flawonoidy należą do najsilniejszych, obecnie znanych, przeciwutleniaczy naturalnego pochodzenia. Nic więc dziwnego, że kosmetyki z lukrecją zalecane są w profilaktyce anti-aging, ale nie tylko – są też powszechnie stosowane w celu wyrównania kolorytu skóry i rozjaśnienia zmian barwnikowych.

Zobacz kosmetyki z lukrecją lub poczytaj o zastosowaniu lukrecji w kosmetyce.