Balsam ze srebrem – do skóry problematycznej

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

65.00

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 4260026691125 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Balsam ze srebrem, No. 36, do skóry problematycznej, 50 ml, Bioturm

Łączymy mikrosrebro, którego używamy, ze sprawdzonym składnikiem aktywnym cynkiem w Silver Lotion No.36. Balsam pielęgnuje i łagodzi uszkodzoną, popękaną lub swędzącą skórę. Czyste oleje roślinne dostarczają skórze również wysokiej jakości lipidów i wilgoci. Ustępują podrażnienia, skóra się uspokaja.

Balsam łatwo aplikuje się na duże obszary dotkniętej chorobą skóry, zmniejsza zaczerwienienia, długotrwale pielęgnuje skórę i przywraca jej elastyczność. Więc problematyczna skóra dostaje to, czego potrzebuje, aby być zdrową i zachować zdrowie.

Dzięki antybakteryjnemu działaniu srebra nasz Balsam Srebrny nr 36 poprawia również wygląd młodej cery problematycznej (skóra zanieczyszczona/trądzikowa).

Srebro, którego używamy to mikrosrebro, które ze względu na swój rozmiar nie może przeniknąć przez skórę, ale pozostaje na skórze i jest zmywane podczas kolejnego oczyszczania. To NIE jest nano srebro.

Obszar zastosowania:
Pielęgnacja towarzysząca leczeniu neurodermitów i łuszczycy oraz wielkopowierzchniowa podstawowa pielęgnacja zaczerwienionej, popękanej i swędzącej skóry. Może być również stosowany na młodą cerę problematyczną (skóra zanieczyszczona/trądzikowa).

Stosowanie:
Nakładaj na dotkniętą chorobowo skórę kilka razy dziennie.

Certyfikat:
BDIH

Bez syntetycznych substancji zapachowych i barwników, PEG i oleju parafinowego.

Najważniejsze składniki aktywne:

  • Mikrosrebro – to specjalnie obrobiona forma czystego srebra. Mikrosrebro ma właściwości przeciwświądowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i chłodzące. Dlatego jest z powodzeniem stosowany w terapii związanej z pielęgnacją neurodermitów i łuszczycy oraz w przypadku skóry zanieczyszczonej ze względu na działanie antybakteryjne. BIOTURM używa w swoich produktach wyłącznie mikrosrebra, nie stosuje nanosrebra. Mikrosrebro pozostaje na skórze do momentu jej zmycia, nie wnika w głębsze warstwy skóry.
  • Cytrynian cynku – Sól cynkowa jest obojętną solą kwasu cytrynowego. Jest stosowany jako źródło składników mineralnych w żywności, suplementach diety oraz kosmetykach (np. pastach do zębów) i ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe i przeciwzapalne.
  • Cynk PCA – Cynk jest połączony z kwasem pirolidonokarboksylowym (naturalny środek nawilżający skórę). Sól wiąże wodę i tym samym ogranicza transepidermalną utratę wody. Sól cynku ma właściwości antybakteryjne i regulujące wydzielanie sebum, stosowana jest w przypadku skóry zanieczyszczonej, przetłuszczającej się i skóry głowy (łupież). Ponadto ma zdolność tworzenia bezwonnych soli wraz z kwasami tłuszczowymi z potu, zmniejszając w ten sposób zapach ciała.
  • Olej jojoba – pozyskiwany jest z nasion wiecznie zielonego krzewu (Simmondsia chinensis). Krzew jojoba pochodzi z półpustyń i pustyń w Meksyku, Kalifornii i Arizonie (pustynia Sonora). Olejek jest złocistożółtym, klarownym płynnym woskiem, który ma skład bardzo podobny do ludzkiego sebum. Dobrze i szybko się wchłania i nie jest tłusty. Olej jojoba jest odporny na procesy utleniające, dzięki czemu nadaje się również do stabilizacji innych olejów. Nie może być metabolizowany przez niektóre mikroorganizmy, które mogą uszkodzić skórę i uniemożliwić im przeżycie (np. Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Propionibacterius acnes i Candida albicans). Działa gojąco na rany i przeciwzapalnie, zmiękcza zrogowaciały naskórek i chroni warstwę rogową przed utratą wody.

Pojemność: 50 ml lub 150 ml

Pojemność

50 ml, 150 ml

Skład

Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Glycerin, Glyceryl Stearate, C14-22 Alcohols, Cetearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Zinc Citrate, Silver, Xanthan Gum, Behenyl Alcohol, Glyceryl Caprylate, C12-20 Alkyl Glucoside, Arachidyl Glucoside, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Oryzanol, Lactic Acid**

* z kontrolowanych upraw ekologicznych
** pochodzenia roślinnego

Składnik

cynk, kwas mlekowy, olejek jojoba, oryzanol, witamina E

Certyfikat

BDIH

Kraj pochodzenia

Niemcy

Problematyka

podrażnienia

Producent

BIOTURM

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Balsam ze srebrem – do skóry problematycznej”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.