Mazidło opatrunkowe – do skóry suchej i popękanej

34.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Mazidło opatrunkowe, do skóry suchej i popękanej, 50 ml, Opcja Natura

Mazidło to produkt kultowy. Jego pełen substancji aktywnych skład sprawia, że jest niezbędny w każdym domu. Idealny dla skóry przesuszonej, której przy regularnym stosowaniu przyniesie ukojenie. Zawiera maceraty z wartościowych polskich ziół, dzięki czemu sprawdzi się przy leczeniu lekkich zranień, odparzeń, otarć, przesuszeniu skóry, oparzeniach słonecznych, opryszczce, czy przy gojeniu świeżych tatuaży.

  • 100% naturalny skład.
  • Produkt biodegradowany.
  • Zapach pochodzi z połączenia oleju laurowego i oleju z czarnuszki

Natura zamknięta w słoiki! Zobacz, co czai się w mazidle!

Sekret mazidła to połączenie naturalnych maceratów olejowych z polskich ziół. Zgodnie z wiedzą ludową przynoszą one ulgę w drobnych uszkodzeniach skóry. Nie zawiera wody, może być stosowany w ochronie skóry przed mrozem.

Olej Nagietkowy
Jest to macerat z kwiatów nagietka lekarskiego. Powszechnie znane są jego właściwości przeciwzapalne i gojące, używany był do opatrywania otwartych ran. Działa bakteriobójczo, przyspiesza gojenie uszkodzeń skóry, zapobiega powstawaniu blizn.

Olej Konopny
Olej konopny nie wywołuje alergii i bardzo dobrze wnika w głąb skóry, wzmacniając ją, nadając sprężystości i miękkości.

Olej Laurowy
Otrzymywany z owoców jagód wawrzynu szlachetnego. Znany ze swoich właściwości antybakteryjnych, a nawet przeciwgrzybicznych. Działa antyseptycznie i przeciwzapalnie.

Olej z Czarnuszki
Otrzymywany z tłoczenia nasion czarnuszki siewnej. Ma bardzo kompleksowe działanie pielęgnacyjne. Wpływa korzystnie na kondycję skóry, regeneruje naskórek i łagodzi skutki ewentualnych poparzeń. Pomaga przy łuszczycy, grzybicy zabijając bakterie i zapobiegając powstawaniu nowych.

Mazidło Opatrunkowe jest 100% naturalnym kosmetykiem zamkniętym w szkle.

Pojemność: 50 ml

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

podrażnienia

Producent

Opcja Natura

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha

Skład

Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cera Alba, Lanolin, Helianthus Annuus Seed Oil, Nigella Sativa Seed Oil, Laurus Nobilis Fruit Oil, Linum Usitatissimum Seed Oil, Cannabis sativa Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Calendula Officinalis Flower Extract.

Produkt wytworzony jest z naturalnych składników. Jego zapach, kolor i konsystencja może się nieznacznie różnić w zależności od partii. Kosmetyki mają w sobie bogactwo składników naturalnych i aktywnych, mogą powodować reakcje alergiczne.

Składnik

lanolina, olej konopny, czarnuszka siewna, masło shea, nagietek, olejek laurowy, olejek migdałowy, witamina E, wosk pszczeli

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Mazidło opatrunkowe – do skóry suchej i popękanej”

Olejek laurowy w kosmetyce

Olejek laurowy to zdecydowanie jeden z kosmetyków, który obowiązkowo powinien znaleźć się w kosmetyczce każdej włosomaniaczki oraz zwolenniczki kosmetyki naturalnej. Ten pozyskiwany z liści wiecznie zielonego wawrzynu szlachetnego olej wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Swój charakterystyczny zapach oraz cenne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne zawdzięcza licznym olejkom eterycznym zasobnym w substancje aktywne takie jak α-pinen, β-pinen, limonen, linalool oraz cineol. Olejek laurowy to także prawdziwe bogactwo chlorofilu, witamin i składników mineralnych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem laurowym lub poczytaj więcej o właściwościach oleju laurowego.

Nagietek w kosmetyce

Nagietek wykazuje właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze grzyby oraz bakterie. Badania naukowe potwierdziły jego skuteczność w walce m.in z paciorkowcami oraz gronkowcami. Ekstrakt z nagietka jest pomocny w przypadku stanów zapalnych błon śluzowych jamy ustnej. Pomaga uporać się z łupieżem oraz towarzyszącymi mu podrażnieniami skóry głowy. Wspomaga proces gojenia uszkodzeń naskórka (obecne w nagietku karotenoidy i trójterpeny przyśpieszają ziarninowanie). Jest stosowany w przypadku odleżyn, odmrożeń oraz żylaków. Łagodzi objawy zapalenia spojówek. Przeciwdziała trądzikowi.

Zobacz kosmetyki z nagietkiem lub poczytaj o zastosowaniu nagietka w kosmetyce.

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.