Himalajska sól do kąpieli 1.2 kg

57.80

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Himalajska sól do kąpieli, 1200 g, Hagi

Naturalna sól do kąpieli z olejkiem sandałowym, paczuli i limetowym wzbogacony zapachem bergamotki i ylang-ylang.
Sól himalajska jest najczystszą solą dostępną na Ziemi i równocześnie najbogatszą w mikroelementy. Starannie dobrane olejki eteryczne przyczyniają się do tego, że kąpiel oczyszcza, relaksuje, usuwa poczucie wyczerpania, rewitalizuje. Polecana po trudnym dniu pracy, by przywrócić siły i rozpocząć wieczorny relaks.

Produkt przeznaczony do skóry normalnej. Lubiany przez mężczyzn.

Więcej o składnikach

Olejek patchouli – posiada drzewno-ziemisto-korzenny zapach znany z zapachu indyjskich tkanin. W perfumiarstwie używany jest jako komponent zmysłowych perfum, gdyż jest afrodyzjakiem. Otrzymywany jest przez destylację z parą wodną ziela brodźca palczatki uprawianej w Indonezji, na Malajach, Mauritiusie i Reunion. Jego działanie terapeutyczne wykorzystuje się przy walce z cellulitem, problemami dróg moczowych, z trądzikiem.

Olejek z drzewa sandałowego – to znany od stuleci środek uspokajający skołatane nerwy. Stosowany w kadzidełkach służy do medytacji i tworzenia nastroju. Stosowany jest w aromaterapii przy depresji, napięciu i lękach. Dodatkowo dezynfekuje pomieszczenia. Charakteryzuje się bardzo trwałą orientalną nutą zapachową. Nieoceniony składnik luksusowych perfum. Otrzymuje się go przez destylację z parą wodną odpadów drewna rosnącego w Azji drzewa pasożytującego na korzeniach innych drzew – cyndału białego.

Sól Himalajska – jest to najczystsza sól na świecie, pozbawiona zanieczyszczeń środowiska i dodatków, ponieważ wydobywana jest ręcznie w Pakistanie na głębokości ok. 500 metrów pod ziemią z pokładów soli, które powstały setki lat temu po osuszeniu oceanów. Różowe zabarwienie zawdzięcza obecności tlenku żelaza. Zawiera śladowe ilości bardzo wielu pierwiastków. Tak jak każda sól wykorzystywana w kąpielach powoduje oczyszczenie, regenerację i odżywienie skóry. Ponadto kąpiel w soli himalajskiej rozluźnienia mięśnie i regeneruje cały organizm.

Waga: 1.2 kg

Skład

Sodium Chloride, Citrus Aurantifolia (Lime) Oil, Amyris Balsamifera (Amyris) Bark Oil, Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Parfum, Linalool*, Limonene*.

*składniki naturalnych olejków eterycznych – potencjalne alergeny

Składnik

drzewo sandałowe, olejek paczulowy

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Himalajska sól do kąpieli 1.2 kg”

Olejek paczulowy w kosmetyce

Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników.

Zobacz kosmetyki z olejkiem paczulowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku paczulowego w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.