Krem do twarzy dla nastolatków

32.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249016413 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Lekki krem przeznaczony do codziennej pielęgnacji rano i wieczorem dla młodej cery. Utrzymuje odpowiedni stopień nawilżenia, reguluje i chroni przed podrażnieniami. Łagodzi i przyspiesza regenerację w przypadku zmian skórnych.

Pojemność: 50 ml

Producent

Sylveco WOW

Kraj pochodzenia

Polska

Skład

Aqua, Vitis Vinifera Seed Oil, Betula Alba (Birch) Juice, Xylitol, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Butyrospermum Parkii Butter, Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil, Glyceryl Stearate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Stearic Acid, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Cetearyl Alcohol, Betulin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Parfum, Dehydroacetic Acid.

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

trądzik

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra normalna, skóra tłusta, skóra wrażliwa

Składnik

brzoza, czarnuszka siewna, lukrecja, masło shea, olejek jojoba, olejek winogronowy, witamina E

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do twarzy dla nastolatków”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Brzoza w kosmetyce

Brzoza jest źródłem cennego surowca zielarskiego. W medycynie i kosmetyce wykorzystuje się jej liście, młode gałązki, pączki oraz korę. Z brzozy pozyskuje się także oskołę, czyli sok brzozowy. Surowiec ten jest źródłem cennych składników aktywnych takich jak garbniki, flawonoidy i trójterpeny (w tym betulina). Zawiera również olejki eteryczne oraz witaminę C.

Zobacz kosmetyki z brzozą lub poczytaj więcej o właściwościach brzozy.

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

Lukrecja w kosmetyce

Lukrecja wykazuje nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne. Zawarte w niej flawonoidy należą do najsilniejszych, obecnie znanych, przeciwutleniaczy naturalnego pochodzenia. Nic więc dziwnego, że kosmetyki z lukrecją zalecane są w profilaktyce anti-aging, ale nie tylko – są też powszechnie stosowane w celu wyrównania kolorytu skóry i rozjaśnienia zmian barwnikowych.

Zobacz kosmetyki z lukrecją lub poczytaj o zastosowaniu lukrecji w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.