Krem do układania włosów kręconych, z kwiatem pomarańczy

42.60

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Krem bez spłukiwania, do układania kręconych włosów lub wzmocnienia naturalnego zwijania. Odpowiedni również do włosów przetłuszczających się.

Włosy stają się jedwabiste i pachnące.

Woski mimozy i słonecznika oraz fito-białka ułatwiają kształtowanie i utrwalania loków. Ekstrakt z aloesu, kwas hialuronowy, masło shea, ekstrakt z lawsonii zapewniają nawilżenie i odżywienie. Krem nadaje kształtu lokom bez ich obciążania, sprawia, że stają się elastyczne, odporne na wilgoć.

Sposób użycia:

Po umyciu włosów rozprowadź żądaną ilość kremu w dłoniach i przetrzyj jeszcze mokre loki w dłoniach od nasady po końcówki. Wysusz włosy.

Pojemność: 100 ml

Skład

Aqua [Water] (Eau), Aloe barbadensis leaf juice (*), Glycerin, Decyl oleate, Myristyl lactate, Sodium polyitaconate, Jojoba esters, Sodium cocoyl sarcosinate, Cetearyl alcohol, Butyrospermum parkii (Shea) butter, Citrus aurantium dulcis (Orange) flower extract (*), Vitis vinifera (Grape) leaf extract (*), Urtica dioica (Nettle) leaf extract (*), Citrus limon (Lemon) peel extract (*), Chamomilla recutita (Matricaria) flower extract (*), Lawsonia inermis (Henna) extract, Camelia sinensis leaf extract (*), Sodium hyaluronate, Wheat amino acids, Soy amino acids, Tocopherol, Acacia decurrens flower cera [Acacia decurrens flower wax], Helianthus annuus seed cera [Helianthus annuus (Sunflower) seed wax], Vegetable (Olus) oil, Arginine HCl, Serine, Threonine, Decyl glucoside, Dicaprylyl ether, Glyceryl oleate, Xanthan gum, Lecithin, Benzyl alcohol, Parfum [Fragrance], Sodium cetearyl sulfate, Benzoic acid, Dehydroacetic acid, Polyglycerin-3, Lactic acid, Hexyl cinnamal, Linalool, Coumarin, Limonene. ​​​​​​

* z rolnictwa ekologicznego

Kraj pochodzenia

Włochy

Producent

Maternatura

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

kwas mlekowy, lecytyna, aloes, cytryna, henna, kwas hialuronowy, masło shea, olejek jojoba, pokrzywa, rumianek, witamina E, zielona herbata

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy farbowane, Włosy normalne, Włosy osłabione, Włosy suche, Włosy tłuste, Włosy zniszczone

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do układania włosów kręconych, z kwiatem pomarańczy”

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Pokrzywa w kosmetyce

Pokrzywa od wieków stosowana jest w medycynie naturalnej. Właściwości lecznicze wykazuje zarówno korzeń jak i liście rośliny. Ze względu na bogactwo flawonoidów, garbników, witamin oraz składników mineralnych, ziele jest również cenione w kosmetyce. Ekstrakt z pokrzywy znajdziemy w preparatach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów.

Zobacz kosmetyki z pokrzywą lub poczytaj o zastosowaniu pokrzywy w kosmetyce.

Cytryna w kosmetyce

Cytryna posiada właściwości złuszczające i rozjaśniające, które są zasługą witaminy C i kwasu cytrynowego. Hamując aktywność wolnych rodników, minimalizuje wywoływane przez nie uszkodzenia w obrębie struktury kolagenowo-elastynowej. Tym samym opóźniają proces fotostarzenia się skóry i tworzenia się zmarszczek. Ściągające, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze działanie cytryny sprawia, że jest surowcem powszechnie stosowanym w kosmetykach do pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, ograniczając przetłuszczanie się włosów. Odświeża pasma, nadaje im blask, łagodzi świąd skóry.

Zobacz kosmetyki z cytryną lub poczytaj o zastosowaniu cytryny w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.