Łagodząca ampułka do twarzy z wąkrotą azjatycką

26.00

Na stanie (może być zamówiony)

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 8809589392658 Kategorie: ,

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Łagodząca ampułka do twarzy z ekstraktem z wąkroty azjatyckiej sprawia, że skóra jest ukojona i wygładzona.

Sposób użycia: Po oczyszczeniu twarzy, nałóż odpowiednią ilość produktu na skórę i pozostaw do pełnego wchłonięcia.

Pojemność: 30 ml

Skład

Water(Aqua), Butylene Glycol, Glycerin, Glycereth-26, Betaine, Benzyl Glycol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Carbomer, Arginine, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Extract, 1,2-Hexanediol, Chlorphenesin, Allantoin, Dipotassium Glycyrrhizate, Trehalose, Panthenol, Centella Asiatica Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Dipropylene Glycol, PVM/MA Copolymer Camellia Sinensis Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Asiaticoside, Asiatic Acid, Madecassoside, Madecassic Acid.

Problematyka

podrażnienia, trądzik

Składnik

alantoina, centella asiatica, hamamelis, kwas hialuronowy, olejek z drzewa herbacianego, panthenol, rumianek, zielona herbata

Producent

Esfolio

Rodzaj

kosmetyki azjatyckie

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra tłusta, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Łagodząca ampułka do twarzy z wąkrotą azjatycką”

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Hamamelis w kosmetyce

Hamamelis wzmacnia naczynka krwionośne oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Dzięki właściwościom antybakteryjnym łagodzi trądzik. Reguluje wydzielanie sebum oraz zwęża rozszerzone pory. Koi podrażnienia wywołane nadmierną ekspozycją na promienie UV. Wykazuje właściwości przeciwzmarszczkowe, przeciwobrzękowe i ujędrniające. Przeciwdziała opuchliźnie pod oczami. Łagodzi obrzmienia na nogach i stopach.

Zobacz kosmetyki z hamamelisem lub poczytaj o zastosowaniu hamamelisu w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.