Maska w płachcie z filtratem ze śluzu ślimaka

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

4.90

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 8809087937146 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Maska w płachcie Baroness doskonale dopasowuje się do twarzy, dzięki czemu po użyciu skóra staje się bardziej elastyczna i wygląda zdrowo. Zawiera filtrat ze śluzu ślimaka, który wspomaga procesy regeneracji i redukcję niedoskonałości i przebarwień związanych z wiekiem. Nawilża i ujędrnia skórę, przywracając jej zdrowy wygląd.

Sposób użycia:

  1. Oczyść skórę tonikiem.
  2. Wyjmij maskę z opakowania, rozłóż i nałóż ją na twarz.
  3. Po 15-20 minutach zdejmij maskę i delikatnie wklep pozostałości esencji w skórę.

Pojemność: 21 g

Skład

Water, Glycerin, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Glycereth-26, Butylene Glycol, Trehalose, Sodium Hyaluronate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Beta-Glucan, Panthenol, Allantoin, Alcohol, Methylparaben, Hydroxyethylcellulose, Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Extract, Hedera Helix (Ivy) Extract, Cinnamomum Cassia Bark Extract, Castanea Crenata (Chestnut) Shell Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Aesculus, Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Thuja Orientalis Extract, Portulaca Oleracea Extract, Snail, Secretion Filtrate, Xanthan Gum, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Disodium, EDTA, Fragrance

Producent

Baroness

Problematyka

przebarwienia, zmarszczki

Składnik

beta glukan, trehaloza, alantoina, cynamon, ekstrakt ze śluzu ślimaka, kasztanowiec, kwas hialuronowy, panthenol, witamina E, zielona herbata

Rodzaj

kosmetyki azjatyckie

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra normalna, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Maska w płachcie z filtratem ze śluzu ślimaka”

Beta-glukan w kosmetyce

Beta-glukan to niezwykle cenny surowiec kosmetyczny wykorzystywany w produktach zarówno do pielęgnacji skóry jak i włosów. Z łatwością przenika przez barierę naskórka, dzięki czemu potrafi działać stymulująco na produkcję kolagenu oraz komórek immunologicznych. Tworzy na powierzchni skóry film ochronny, co skutecznie i długotrwale zwiększa zdolność do zatrzymywania nawilżenia w jej głębszych warstwach. Jest cennym antyoksydantem oraz składnikiem o działaniu przeciwzapalnym. Stosowany na włosy regeneruje uszkodzenia i zwiększa ich wytrzymałość.

Zobacz kosmetyki z beta-glukanem lub poczytaj o zastosowaniu beta-glukanu w kosmetyce.

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza to cukier prosty składający się z dwóch cząsteczek glukozy. Znajdziemy go m.in. w drożdżach oraz innych grzybach, jak również niektórych bezkręgowcach czy roślinach pustynnych, takich jak róża jerychońska, która dzięki zawartości tego cennego dwucukru, potrafi przetrwać wiele lat mając zaledwie 1% wody.

Zobacz kosmetyki z trehalozą lub poczytaj o zastosowaniu trehalozy w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Śluz ślimaka w kosmetyce

Ekstrakt ze śluzu ślimaka to naturalne remedium na wiele dolegliwości skórnych. Wspomaga redukcję trądziku, a także śladów po nim; przebarwień oraz blizn. Przyspiesza gojenie ran. Ujędrnia i napina wiotczejącą z wiekiem skórę. Niweluje zmarszczki i spowalnia proces powstawania nowych bruzd. Poprawia koloryt poszarzałej, zgrubiałej cery. Zawiera kluczowe w regeneracji skóry witaminy; A, C oraz E. Jest  naturalnym źródłem regenerującej alantoiny. Zawiera cenne kwasy AHA, które zapewniają widoczny efekt odmłodzenia, oczyszczenia i rozświetlenia skóry. Ekstrakt ze śluzu ślimaka może być stosowany w każdym wieku. Znajdziemy go w kosmetykach zarówno do cery młodzieńczej jak i dojrzałej.

Zobacz kosmetyki ze śluzem ślimaka lub poczytaj o zastosowaniu śluzu ślimaka w kosmetyce.

Wyciąg z kasztanowca w kosmetyce

Kasztanowiec jest źródłem mieszaniny saponin triterpenowych, określanej nazwą escyna. Oprócz niej w ekstraktach obecne są również m.in. kwercetyna, eskulina, epikatechina i proantocyjanidyny. Specyficzna kompozycja substancji aktywnych zadecydowała o ogromnej popularności wyciągów z kasztanowca zarówno w medycynie, jak i kosmetologii. Preparaty powstałe na jego bazie wykazują właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, a co najważniejsze – działają przeciwobrzękowo, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne i usprawniają krążenie.

Zobacz kosmetyki z kasztanowcem lub poczytaj o zastosowaniu kasztanowca w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.