Maska w płachcie z wyciagiem z zielonej herbaty

4.44

Na stanie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 8809087936040 Kategoria:

Wysyłka już od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Maska doskonale dopasowuje się do twarzy, dzięki czemu po użyciu skóra staje się bardziej elastyczna i wygląda zdrowo. Ekstrakt z zielonej herbaty nawilża i koi skórę oraz poprawia jej poziom elastyczności. Chroni ją przed działaniem wolnych rodników i opóźnia procesy starzenia się.

Składniki aktywne maski:

  • zielona herbata
  • trehaloza
  • beta-glukan
  • kwas hialuronowy
  • panthenol
  • witamina E
  • alantoina

Sposób użycia:

  1. Oczyść skórę tonikiem.
  2. Wyjmij maskę z opakowania, rozłóż i nałóż ją na twarz.
  3. Po 15-20 minutach zdejmij maskę i delikatnie wklep pozostałości esencji w skórę.

Pojemność: 21 g

Skład

Water, Glycerin, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Glycereth-26, Trehalose, Sodium Hyaluronate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Beta-Glucan, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Panthenol, Alcohol, Methylparaben, Hydroxyethylcellulose, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sciadopitys Verticillata Root Extract, Xanthan Gum, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Disodium EDTA, Fragrance

Składnik

beta glukan, trehaloza, alantoina, kwas hialuronowy, panthenol, witamina E, zielona herbata

Producent

Baroness

Rodzaj

kosmetyki azjatyckie

Problematyka

zmarszczki

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Maska w płachcie z wyciagiem z zielonej herbaty”

Beta-glukan w kosmetyce

Beta-glukan to niezwykle cenny surowiec kosmetyczny wykorzystywany w produktach zarówno do pielęgnacji skóry jak i włosów. Z łatwością przenika przez barierę naskórka, dzięki czemu potrafi działać stymulująco na produkcję kolagenu oraz komórek immunologicznych. Tworzy na powierzchni skóry film ochronny, co skutecznie i długotrwale zwiększa zdolność do zatrzymywania nawilżenia w jej głębszych warstwach. Jest cennym antyoksydantem oraz składnikiem o działaniu przeciwzapalnym. Stosowany na włosy regeneruje uszkodzenia i zwiększa ich wytrzymałość.

Zobacz kosmetyki z beta-glukanem lub poczytaj o zastosowaniu beta-glukanu w kosmetyce.

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza to cukier prosty składający się z dwóch cząsteczek glukozy. Znajdziemy go m.in. w drożdżach oraz innych grzybach, jak również niektórych bezkręgowcach czy roślinach pustynnych, takich jak róża jerychońska, która dzięki zawartości tego cennego dwucukru, potrafi przetrwać wiele lat mając zaledwie 1% wody.

Zobacz kosmetyki z trehalozą lub poczytaj o zastosowaniu trehalozy w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.