Mydło Chandrika

4.80 out of 5 based on 5 customer ratings

7.908.90

Clear

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Chandrika to wytwarzane ręcznie, orientalne mydełko, którego skład oparty jest na ajurwedzie, czyli staroindyjskiej medycynie ludowej. Powstało z myślą o skórze problematycznej; mieszanej, tłustej i trądzikowej.

Mydło Chandrika od ponad 75 lat zdobywa zaufanie ludzi na całym świecie. Dzięki oryginalnej recepturze opartej na 7 olejach posiada wyjątkowe właściwości pielęgnujące. Wspomaga walkę z trądzikiem, przebarwieniami, rozszerzonymi porami oraz cellulitem.

Składniki aktywne mydła Chandrika:

  • Olejek kokosowy – zapewnia mydłu Chandrika wyjątkową delikatność i obfitą, kremową pianę. Pielęgnuje i jednocześnie dogłębnie oczyszcza skórę. Wykazuje właściwości przeciwzapalne. Chroni przed nadmierną utratą nawilżenia. Zmiękcza i wygładza.
  • Olejek pomarańczowy – posiada zbawienny wpływ na skórę mieszaną oraz tłustą. Działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Wspomaga walkę z trądzikiem. Chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Oczyszcza i tonizuje. Rozświetla poszarzałą, zmęczoną skórę. Wyrównuje koloryt. Pobudza oraz poprawia nastrój.
  • Olejek paczulowy – posiada właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze bakterie, wirusy oraz grzyby. Wspomaga proces odnowy komórkowej skóry. Oczyszcza i tonizuje. Neutralizuje wolne rodniki. Jest stosowany w aromaterapii do walki z trądzikiem, egzemą i grzybicą. Łagodzi podrażnienia oraz wszelkie zaczerwienienia. Hamuje nadprodukcję sebum. Dzięki działaniu drenującemu wspomaga walkę z cellulitem. Uważany jest za naturalny afrodyzjak.
  • Olejek palmaroza – wykazuje właściwości przeciwalergicznie. Zwalcza stany zapalne oraz podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Działa antybakteryjnie. Pobudza proces gojenia i regeneracji naskórka. Poprawia nawilżenie. Jest to olejek eteryczny, który stosuje się w aromaterapii w celu złagodzenia napięcia i stresu.
  • Olejek cynamonowy – pobudza ukrwienie. Sprzyja lepszemu odżywieniu i dotlenieniu skóry. Działa antycellulitowo oraz przeciwrodnikowo. Wykazuje właściwości antyseptyczne. Wspomaga walkę z trądzikiem. Zapach cynamonu przywraca dobry nastrój. Cynamon uważany jest za naturalny afrodyzjak.
  • Olejek imbirowy – pobudza ukrwienie i łagodzi stany zapalne. Posiada właściwości antybakteryjne. Wspomaga redukcję cellulitu.
  • Olejek sandałowy – działa przeciwzmarszczkowo. Sprzyja rozjaśnieniu przebarwień. Dodaje skórze blasku.
  • Olejek limonkowy  – odświeża, oczyszcza i tonizuje skórę. Wspomaga walkę z cellulitem oraz trądzikiem. Wykazuje właściwości antybakteryjnie, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Zapewnia skórze ochronę przed drobnoustrojami.

Mydełko Chandrika zawiera 49% oleju kokosowego, który odżywia i nawilża skórę.

Zalety mydła Chandrika:

  • ajurwedyjska receptura
  • wytwarzane ręcznie
  • oryginalny kosmetyk indyjski
  • składniki aktywne pochodzenia naturalnego
  • właściwości aromaterapeutyczne
  • Kosmetyk wegański: Chandrika nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego
  • produkt nie testowany na zwierzętach
  • nie zawiera parabenów

Wskazania do stosowania mydełka Chandrika

Mydło Chandrika polecane jest w przypadku cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej. Wspomaga łagodzenie zmian trądzikowych. Skutecznie oczyszcza i zwęża pory. Jest także zalecane dla skóry z przebarwieniami, cellulitem i tendencją do grzybicy.

Mydło Chandrika dostępne jest w dwóch wariantach wagowych.

Waga: 75g, 125 g

Kraj pochodzenia

Indie

Składnik

drzewo sandałowe, imbir, olejek cynamonowy, olejek kokosowy, olejek paczulowy

Nuta zapachowa

zapach sandałowy

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie, kosmetyki aromaterapeutyczne

Nie zawiera

parabenów, tłuszczów zwierzęcych

Skład

sodium cocoate, water, sodium palmate, glycerine, talc, paraffin wax, perfume, orange oil, patchouli oil, palmarosa oil, cinnamon leaf oil, wild gnger oil, sandalwood oil, lime peel oil, colour CI 12740, CI 61565

Pojemność

75g, 125g

Problematyka

cellulit, przebarwienia, rozszerzone pory, trądzik

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

  1. Anita Ż.

    Mydełko chandrika lekko ściąga pory, działa dobrze na zmiany trądzikowe i reguluje wydzielanie sebum. Ładnie wygląda i jest twarde, nie rozpuszcza się tak szybko w mydelniczce.

  2. Wioleta

    To mydło jest jak odświeżacz powietrza do łazienki, która u mnie nie jest zbyt duża 🙂 Wyczuwam je od razu po wejściu do niej. Ma całkiem dobry jak na mydła z Indii skład bez sls. Mam cerę mieszaną, do której chandrika pasuje. Nie podrażnia i nie wysusza. Lubię indyjskie klimaty i indyjskie kosmetyki, one działają i nie musza być reklamowane w telewizji.

  3. carev

    Mydło Chandrika – do mycia rąk tak, ale do twarzy nie. Dla mnie jest za ostre. Źle dobrałam, mam skórę normalną/ suchą. Zapach należy do tych przyjemnych i aromaterapeutycznych, wyczuwam w nim limonkę.

  4. 99szweda

    Dobre mydełko na trądzik i do skóry tłustej. Doskonale zmywa nadmiar sebum z twarzy. Ładnie pachnie – lekko cytrynowo. Polecam mydło chandrika.

  5. Hanna

    Mydło chandrika polubiłam za przyjemny zapach. Chociaż nie lubię ziołowych zapachów, to ten, połączony z zapachem limonki jest odświeżający i rześki. Bardzo fajne, kupię znowu.

Dodaj opinię

Olejek paczulowy w kosmetyce

Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników.

Zobacz kosmetyki z olejkiem paczulowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku paczulowego w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…