Mydło sandałowe

11.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
SKU: 000950 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Przyjemny, orientalny zapach tego indyjskiego mydełka Sattva na długo utrzymuje się na skórze. Aromat olejku sandałowego przywraca równowagę emocjonalną i dobry nastrój. Sprzyja wyciszeniu i ułatwia zasypianie. Drzewo sandałowe wpływa także korzystnie na kondycję skóry. Działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Dodaje cerze blasku oraz niweluje przebarwienia. Olejek ryżowy pielęgnuje skórę i łagodzi podrażnienia.

Mydło glicerynowe Sattva jest wolne od sztucznych barwników oraz substancji konserwujących. Nie zawiera parabenów, parafiny, SLS i SLES. Jest polecane do skóry suchej i mieszanej.

Zalety kosmetyku:

  • naturalny skład
  • delikatne mydło glicerynowe
  • ajurwedyjska receptura
  • aromaterapeutyczne właściwości
  • nie zawiera SLS, parabenów i ftalanów
  • kosmetyk nietestowany na zwierzętach
  • nie zawiera sztucznych barwników
  • nie zawiera substancji pochodzenia zwierzęcego
  • kosmetyk przeznaczony jest do pielęgnacji twarzy i ciała
  • mydełko glicerynowe mogą stosować dzieci od lat 5
  • oryginalny kosmetyk indyjski

Składniki aktywne mydła sandałowego Sattva:

  • Olejek rycynowy (Ricinus Communis)
  • Olej ryżowy (Oryza Sativa)
  • Oliwa z oliwek (Olea Europaea)
  • Drzewo sandałowe (Santalum Album)
  • Manjistha (Rubia Cordifolia)
  • Lukrecja (Glycerrhiza glabra)

Waga: 125 g

Kraj pochodzenia

Indie

Producent

Sattva Ayurveda

Składnik

drzewo sandałowe, lukrecja, olejek rycynowy, oliwa z oliwek

Nuta zapachowa

zapach sandałowy

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie

Skład

Sodium Stearate, Sodium Palmitate, Sodium Cocoate, Coco Glucoside, Sucrose, Glycerin, Coco Betaine, Propylene Glycol, Castor Oil (Ricinus Communis), Rice Bran Oil (Oryza Sativa), Olive Oil ( Olea Europaea), Sandalwood Extract (Santalum Album), Manjistha (Rubia Cordifolia), Licorice mulethi (Glycerrhiza glabra), Sandalwood Perfume, Natural Colour.

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra normalna, skóra sucha

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Mydło sandałowe”

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Lukrecja w kosmetyce

Lukrecja wykazuje nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne. Zawarte w niej flawonoidy należą do najsilniejszych, obecnie znanych, przeciwutleniaczy naturalnego pochodzenia. Nic więc dziwnego, że kosmetyki z lukrecją zalecane są w profilaktyce anti-aging, ale nie tylko – są też powszechnie stosowane w celu wyrównania kolorytu skóry i rozjaśnienia zmian barwnikowych.

Zobacz kosmetyki z lukrecją lub poczytaj o zastosowaniu lukrecji w kosmetyce.

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…