Naturalne mydło lawendowe

19.90

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Mydło lawendowe, nawilżająco-pielęgnujące, 100 g, Opcja Natura

Naturalne mydło sodowe wytwarzane tradycyjną metodą na zimno. Charakteryzuje się głębokim i kwiatowym zapachem lawendy. Dzięki zawartym w składzie olejom, posiada nie tylko właściwości myjące, ale też nawilżająco-pielęgnujące. Skóra po myciu pozostaje czysta i nawilżona.

  • 100% naturalny skład.
  • Produkt wegański
  • Produkt biodegradowany.
  • Zapach pochodzi wyłącznie od naturalnych olejków eterycznych.

W czym tkwi sekret

Mydło Lawendowe to mydło sodowe, wytwarzane tradycyjną metodą na zimno w procesie saponifikacji. Powstało ono z połączenia naturalnych olejów roślinnych z wodą i wodorotlenkiem sodu. Jest to metoda czasochłonna, gdyż mydło tak jak dobre wino i aby było w pełni wartościowe musi “poleżakować”. Zdecydowaliśmy się na tę właśnie metodę produkcji naszych mydeł, gdyż pozwala ona utrzymać w mydle jak najwięcej wartościowych substancji pochodzących z olejów. Dzięki temu są one delikatnie myjące, nawilżające, świetnie się pienią i posiadają kremową konsystencję.

Olej kokosowy
Otrzymywany z miąższu owoców kokosa. Jest idealnym surowcem do produkcji mydła. Spełnia właściwości oczyszczające skórę i dającym twardość kostki mydlanej.

Oliwa z Oliwek
Otrzymywana z tłoczenia oliwek. Nadaje mydłu właściwości pielęgnacyjne i jest odpowiedzialna za jego aksamitną konsystencję.

Masło Shea
Nazywane również karite, pozyskiwane z owoców drzewa shea. Jest to masło nierafinowane, surowe, o łagodnym i słodkim aromacie, idealnym utrwalonym w mydle kokosowym.

Olej Rycynowy
Otrzymywany z nasion rącznika pospolitego, zwanego rycynusem. Odpowiada za idealne pienienie się mydła, co potęguje właściwości myjące.

Olejek Eteryczny Lawendowy
Jest to jeden z niewielu olejków eterycznych, który w połączeniu z naturalnym mydłem sodowym zyskuje jeszcze bardziej głęboki i intensywny zapach.

Mydełko Lawendowe jest produktem wegańskim, zamkniętym w biodegradowalnym kartoniku.

Waga: 100 g

Skład

Olea Europaea Fruit Oil, Cocos Nucifera Oil, Aqua, Sodium Hydroxide, Butyrospermum Parkii Butter, Ricinus Communis Seed Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool*, CI77007.

*Naturalne składniki olejków eterycznych.

Składnik

masło shea, olejek kokosowy, olejek lawendowy, olejek rycynowy, oliwa z oliwek

Kraj pochodzenia

Polska

Producent

Opcja Natura

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Problematyka

stres

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalne mydło lawendowe”

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Stosowanie olejku rycynowego na włosy

Olejek rycynowy stymuluje cebulki włosowe i pobudza włosy do wzrostu. Dzięki zawartości kwasów omega-6 sprawia, że pasma stają się mocne i pełne blasku. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i przeciwgrzybicze, dzięki czemu skutecznie wspomaga łagodzenie wszelkiego rodzaju infekcji skórnych, które mogą być przyczyną łupieżu, swędzenia skóry lub wypadania włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rycynowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku rycynowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.