Naturalny dezodorant Biolaven

28.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249015867 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Dezodorant zapewnia Ci długotrwałą ochronę przed potem i jednocześnie zapewnia uczucie świeżości. Stosowanie dezodorantu to jedna z podstawowych czynności porannych wykonywana zarówno przez kobiety, jak i mężczyzn. Warto jednak przypomnieć, że dezodorant jedynie maskuje nieprzyjemny zapach, który pojawia się w wyniku rozkładu przez bakterie.

Naturalny dezodorant, zawiera kompleks ekstraktów o właściwościach ściągających (kora dębu, liść szałwii lekarskiej i kwiaty lawendy) i wraz ze składnikami absorbującymi pot, niweluje nieprzyjemny zapach. Kombinacja olejków eterycznych z bergamotki i lawendy w połączeniu z aromatyczną kompozycją winogronową pozostawia uczucie pachnącej świeżości i komfortu przez dłuższy czas.

Pojemność: 50 ml

Skład

Aqua, Triethyl Citrate, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate Citrate, Oryza Sativa Starch, Propanediol, Zinc Ricinoleate, Panthenol, Squalane, Salvia Officinalis Leaf Extract, Quercus Robur Bark Extract, Lavandula Angustifolia Extract, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Hydroxyethylcellulose, Lavandula Angustifolia Oil, Citrus Aurantium Bergamia Fruit Oil, Parfum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Linalool, Geraniol, Limonene

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników

Producent

Biolaven

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

skwalan, alantoina, olejek lawendowy, olejek winogronowy, panthenol, szałwia, witamina E

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalny dezodorant Biolaven”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.