Dezodorant w sztyfcie MIGHTY MINT, Certyfikowany, bez aluminium

39.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalny dezodorant w sztyfcie – MIGHTY MINT z olejkami eterycznymi WYSOKIEJ JAKOŚCI

Naturalny zapach – MIGHTY MINT – to orzeźwiający zapach mięty i rozmarynu.

Dezodorant w sztyfcie We Love the Planet składa się w 100% z naturalnych składników. Nie zawiera syntetycznych substancji i aluminium, aby dezodorant nie był szkodliwy dla organizmu. Dzięki temu jest lepszy dla twojego ciała i planety!

Naturalne składniki dezodorantów We Love the Planet działają kojąco i nawilżająco. Miękki krem ​​szybko wchłania się w skórę i nie zatyka porów. Pomaga zachować świeżość w naturalny sposób!

OTO JAK KOCHAMY NASZĄ PLANETĘ

Czyny mówią więcej niż słowa. Dlatego też nasze dezodoranty Love the Planet (Kochaj Naszą Planetę) zawierają wyłącznie naturalne, pożyteczne składniki.

  • CAPRYLIC ACID
    Kwas kaprylowy, podobnie jak olej kokosowy, jest wspaniałym środkiem nawilżającym. Kwas kaprylowy składa się z kwasów karboksylowych, które wspomagają odbudowę skóry oraz pomagają zredukować pocenie i uczucie wilgoci.
  • ORGANIC COCONUT OIL
    Ekologiczny olej kokosowy. Ma działanie nawilżające i chłodzące. Idealnie nadaje się do suchej, podrażnionej skóry. Uzupełnia niedobory lipidów (tłuszczów występujących w skórze) i koi.
    Nasz w 100% ekologiczny olej kokosowy posiada również certyfikację EcoControl.
  • BAKING SODA
    Soda oczyszczona to naturalna substancja dezodorująca. Działa oczyszczająco i usuwa nadmiar tłuszczów i olejów.
  • CORN STARCH POWDER
    Skrobia kukurydziana sprawia, że Twoja skóra staje się jedwabista. Wysoka chłonność tego proszku redukuje nadmiar olejów oraz potu na skórze.
  • ST. JOHN’S WORT OIL
    Jest to olej ze świeżych kwiatów dziurawca. Koi on i łagodzi skórę. Oprócz tego, ma działanie przeciwzapalne.
  • BEESWAX
    Wosk pszczeli służy uzyskaniu pożądanej konsystencji dezodorantu. Odparowuje on wilgoć i działa chłodząco na skórę.

CZY WIEDZIAŁEŚ?

Olej kokosowy w temperaturze pokojowej występuje w stanie stałym. Topnieje on w temperaturze około 23 – 25 stopni. Aby Twój dezodorant pozostał twardy latem, przechowuj go w lodówce.

NASZE CERTYFIKACJE

Certyfikacja NC pokazuje, że nasz dezodorant zawiera wyłącznie naturalne składniki.
Certyfikacja EcoControl oznacza, że główny składnik – olej kokosowy – jest ekologiczny.

SPOSÓB UŻYCIA

Każdy dezodorant wystarcza na około 2 do 3 miesięcy przy codziennym stosowaniu. Smarowanie niewielkiej ilości raz dziennie daje 24 godziny świeżości.

Produkt w sztyfcie i puszce są takie same pod względem składników.

Waga: 65g

Skład

Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Sodium Bicarbonate, Zea Mays (Corn) Starch, Cera Alba (Beeswax), Coco-Caprylate/Caprate, Macadamia Seed Oil Polyglyceryl-6 Esters Behenate, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Hypericum Perforatum Extract, Mentha Arvensis (Mint) Herb Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Flower Oil, Limonene**, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Linalool**

*Organic **Component of essential oils

Składnik

olejek miętowy, olejek kokosowy, olejek makadamia, oliwa z oliwek, rozmaryn, witamina E, wosk pszczeli

Producent

We Love The Planet

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Dezodorant w sztyfcie MIGHTY MINT, Certyfikowany, bez aluminium”

Olejek miętowy w kosmetyce

Olejek miętowy jest pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną liści mięty. Na świecie uprawia się kilka odmian tej aromatycznej rośliny z rodziny jasnowatych. Najpopularniejszą jest mięta pieprzowa – Menthae piperitae. Ziele posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii, ziołolecznictwie, przemyśle spożywczym i kosmetycznym.

Zobacz kosmetyki z olejem miętowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku miętowego w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.