Nawilżający krem na noc – cera wrażliwa, pierwsze oznaki starzenia

43.00

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902596299033 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Czysta woda zawarta w kosmetyku nie ma żadnych właściwości pielęgnacyjnych na skórę, gdyż zaraz po nałożeniu kosmetyku na twarz odparowuje. W kremach tej wody może być nawet 80%. Dlatego my w naszym kremie zamiast wody użyliśmy świeżo przygotowanego naparu z jarzębiny z całą gamą substancji aktywnych, dzięki czemu doskonale krem działa i nawilża.

Receptura opracowana specjalnie dla osób z cerą wrażliwą, z pierwszymi oznakami starzenia się skóry. Krem przeciwdziała procesom starzenia – przede wszystkim poprzez pobudzanie naturalnych mechanizmów w skórze, które z wiekiem się rozleniwiają.

Stosując krem każdej nocy:

  • dostarczasz skórze niezbędnych składników odżywczych,
  • pobudzasz odnowę komórkową,
  • spowalniasz proces starzenia się skóry,
  • pozostawiasz skórę gładką, delikatną oraz doskonale nawilżoną.

Sposób użycia:
Krem polecamy stosować codziennie wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Niewielką ilość kremu należy rozprowadzić po skórze, a następnie delikatnie wklepać opuszkami palców

Składniki aktywne kremu:

Krem na bazie świeżego naparu z jarzębiny. Działanie kremu wynika z zastosowania wspomagających swoje działanie poniższych składników:

  • Mleczko pszczele – zawiera ponad 30 aminokwasów, cukry i witaminy (B1, B2, B6, B12, E, PP, kwas pantotenowy, kwas foliowy, biotynę), dzięki czemu jest doskonałym środkiem odmładzającym i odżywczym tzw. „eliksir młodości”.
  • Świeży napar z jarzębiny – jest cennym źródłem bioflawonoidów, witaminy C i P, uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, ma działanie odżywcze, podnosi elastyczność i sprężystość skóry.
  • Olej z czarnuszki – naturalne źródło kwasu linolowego (ok. 58%) należącego do rodziny kwasów omega-6, kwasu oleinowego (ok. 24%) należącego do rodziny kwasów omega-9, oraz 15 aminokwasów i innych aktywnych substancji takich jak witaminy i minerały. Dzięki czemu utrzymuje skórę w dobrej formie oraz zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu.
  • D-pantenol – łagodzi podrażnienia.
  • Optymalny kompleks witamin A+ E + C+ F pobudza naturalne procesy zachodzące w skórze, poprawiając elastyczność skóry, skutecznie przeciwdziała procesom starzenia.

Nie zawiera sztucznych barwników, kolor kremu pochodzi od naturalnego naparu z jarzębiny.

Waga: 30 g

Skład

Infusion of Sorbus Aucuparia, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Ceteareth-18, Simmondsia Chinensis Oil, Cetyl Alcohol, Nigella Sativa Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Linolenic Acid/Oleic Acid/Linoleic Acid/Palmitic Acid/Stearic Acid/BHT, Royal Jelly Powder, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Panthenol, Retinyl Palmitate, Lactic Acid, Parfum, Sodium Borate, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid.

Składnik

kwas mlekowy, mleczko pszczele, witamina A, alantoina, czarnuszka siewna, masło shea, olejek jojoba, panthenol, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

podrażnienia, zmarszczki

Producent

Kosmetyki DLA

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra normalna, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Nawilżający krem na noc – cera wrażliwa, pierwsze oznaki starzenia”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.