Odżywczy krem do twarzy z retinolem

69.90

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5904302000384 Kategoria:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Odżywczy krem do twarzy z retinolem, SMART A, 50 ml, Hagi

Poznaj krem do twarzy z retinolem Hagi SMART A

Krem do twarzy odżywczy Hagi SMART to kompozycja zawierająca skuteczne składniki roślinne, które przyczyniają się do spowolnienia procesów starzenia i zminimalizowania stresu oksydacyjnego. Formuła dba o równowagę warstwy hydrolipidowej, a synbiotyk wspomaga naturalny mikrobiom skóry. Dodatek oleju z róży rdzawej zapewnia elastyczność.

W składzie kremu znajdziesz:

  • Przeciwstarzeniowy retinol
  • Chroniące przed utratą wody z naskórka proteiny owsa
  • Ekstrakt i olej z rokitnika czyli naturalne źródło witaminy C

Znajdź swój rytuał: Kremu do twarzy odżywczy SMART A używaj na noc. Możesz go łączyć z innymi produktami A SMART. Na dzień polecamy także esencję-tonik B SMART i serum nawilżająco-kojące D SMART.

Składniki aktywne kremu

  • Hydroavena – czyli nic innego, jak hydrolizat protein owsa, który działa nawilżająco, łagodząco i filmotwórczo. Dzięki zdolności wiązania wody w naskórku przeciwdziała jej utracie zapewniając odpowiednie nawilżenie. Surowiec otrzymywany jest z organicznego owsa, który znany jest z właściwości łagodzących.
  • Olej z rokitnika – śmiało można go nazwać „opatrunkiem” i „eliksirem młodości” To unikalny wśród olejów roślinnych surowiec ze względu na wysoką zawartość kwasu palmitooleinowego, identycznego z naturalnie występującym w skórze składnikiem lipidów. Aktywuje fizjologiczne funkcje skóry i przyspiesza wszystkie procesy regeneracyjne sprzyjając rozwojowi nowego naskórka. Ponadto zawiera dużo „witamin młodości”; A,C,E.
  • Witamina A – w kosmetyce zasługuje na miano królowej. Retinol zwiększa elastyczność skóry oraz poprawia stan cery trądzikowej. Reguluje proces keratynizacji naskórka. Stymulując produkcję nowych komórek wspomaga jego regenerację. Wywiera ona również znaczący wpływ na równowagę wodno-tłuszczową, dzięki czemu ogranicza szorstkość i złuszczanie skóry. Uelastycznia i wygładza, przeciwdziała aktywności wolnych rodników, zwiększa intensywność syntezy kolagenu w skórze właściwej.

Pojemność: 50 ml

Skład

Aqua, Isoamyl Laureate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Squalane, Glyceryl Stearate, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Cetearyl Alcohol, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Retinyl Palmitate (Vitamin A),Helianthus Annuus Seed Oil, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Extract, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil, Rosa Moschata Oil, Inositol (Vitamin B8), Panthenol, Tocopherol (Vitamin E), Xanthan Gum, Hydrolyzed Oats, Stearic Acid, Alpha-Glucan Oligosaccharide and Polymnia Sanchifolia Root Juice and Maltodextrin and Lactobacilus, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Parfum, Benzyl Alcohol*, Citronellol*, Limonene*, Linalool*, Coumarin*.

*zawiera alergeny

Składnik

olej z pestek moreli, owies, olejek jojoba, olejek makadamia, olejek migdałowy, olejek rokitnikowy, olejek winogronowy, olejek z dzikiej róży, panthenol, retinol, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

zmarszczki

Producent

Hagi

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra normalna

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Odżywczy krem do twarzy z retinolem”

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

Zobacz kosmetyki z olejem z pestek moreli lub poczytaj o zastosowaniu oleju z pestek moreli w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Olejek z dzikiej róży w kosmetyce

Olejek z dzikiej róży pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia nasion znajdujących się w owocach rośliny. To naturalny eliksir piękności, który doskonale sprawdza się w pielęgnacji każdego typu cery. Spełni oczekiwania zarówno skóry suchej i dojrzałej, jak i mieszanej oraz tłustej. Wspomaga walkę ze zmarszczkami, przebarwieniami, rozstępami oraz trądzikiem. Jest lekki i dobrze się wchłania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z dzikiej róży lub poczytaj o zastosowaniu olejku z dzikiej róży w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.