Olejek paczulowy

Bestseller

4.99

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Kategoria:

Olejek otrzymuje się przez destylację z parą wodną liści paczuli Pogostemon Cablin.

Działanie olejku paczulowego

  • przeciwbakteryjne
  • przeciwgrzybicze
  • przeciwwirusowe
  • przeciwzapalne
  • ściągające
  • gojące
  • antyoksydacyjne
  • tonizujące
  • afrodyzujące

Zastosowanie olejku paczulowego:

  • kominek zapachowy
  • kąpiel
  • masaż
  • sauna
  • wzbogacanie kosmetyków np. kremów, balsamów, szamponów, olejków

Pojemność: 7 ml

 

Składnik

olejek paczulowy

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Olejek paczulowy”

Olejek paczulowy w kosmetyce

Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników.

Zobacz kosmetyki z olejkiem paczulowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku paczulowego w kosmetyce.

Aromaterapia to naturalny sposób na relaks po ciężkim, stresującym dniu. Olejki eteryczne ukoją zmysły, złagodzą napięcie nerwowe i przywrócą dobry nastrój. Substancje aktywne w tych eterycznych związkach nie tylko wspaniale odświeżają powietrze, ale także skutecznie je dezynfekują. Blokują rozwój bakterii, wirusów oraz grzybów, a nawet roztoczy. Dlatego z mocy aromaterapii warto korzystać nie tylko gdy chcemy nadać wnętrzu przyjemny aromat, ale także w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienie.

Dowiedz się jak stosować olejki eteryczne w kominku do aromaterapii »