Prebiotyczna rozgrzewająca wcierka na porost włosów

19.50

Brak w magazynie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249018967 Kategorie: , ,

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Prebiotyczna wcierka do skóry głowy Vianek o działaniu rozgrzewającym to innowacyjny kosmetyk zwalczający problem słabych, wypadających włosów. Ta zaawansowana formuła została stworzona z myślą o każdym rodzaju skóry głowy, zapewniając optymalne warunki dla wzrostu zdrowych, mocnych włosów. Wcierka łączy w sobie moc prebiotyków, pobudzających składników oraz nawilżających aminokwasów, oferując kompleksową pielęgnację i wsparcie dla Twojej skóry głowy i włosów.

Kluczowym składnikiem naszej wcierki jest inulina – naturalny prebiotyk pozyskiwany z korzenia cykorii. Inulina chroni i odbudowuje naturalny mikrobiom skóry głowy, co jest niezbędne do zachowania jej prawidłowych funkcji i stworzenia idealnego środowiska do wzrostu włosów.
Zawartość kofeiny oraz ekstraktów z brzozy, rozmarynu, pokrzywy, łopianu, aloesu i kozieradki to prawdziwy zastrzyk energii. Składniki te poprawiają kondycję skóry głowy i stymulują cebulki włosa do wzrostu, wspierając walkę z wypadaniem włosów i przyczyniając się do zwiększenia ich gęstości. Eter butylowy kwasu waniliowego o działaniu rozgrzewającym ułatwia skuteczne wchłanianie składników zawartych we wcierce, co sprawia, że produkt działa niezwykle skutecznie.
Kompleks aminokwasów zawarty w naszej wcierce zadba o odpowiednie nawilżenie skóry głowy, zapobiegając jej przesuszeniu i łamliwości włosów.

Skład wcierki uzupełniają niacynamid, trehaloza i arginina i kwas mlekowy.

Systematycznie stosowana przyczynia się do zwiększenia gęstości włosów.

Pojemność: 150ml

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS

Pojemność

150 ml

Problematyka

wypadanie włosów

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

arginina, brzoza, inulina, kozieradka, kwas mlekowy, trehaloza, aloes, kofeina, łopian, niacynamid, pokrzywa

Skład

Aqua, Propanediol, Polysorbate 20, Trehalose, Glycerin, Caffeine, Inulin, Niacinamide, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Urtica Dioica Leaf Extract, Arctium Lappa Extract, Betula Alba Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Betaine, Mannitol, Arginine, Serine, Sucrose, PCA, Citrulline, Glycogen, Histidine HCl, Alanine, Threonine, Glutamic Acid, Lysine HCl, Saccharide Isomerate, Citric Acid, Sodium Citrate, Vanillyl Butyl Ether, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citral, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool

Rodzaj włosów

Włosy cienkie i delikatne, Włosy osłabione, Włosy zniszczone

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Prebiotyczna rozgrzewająca wcierka na porost włosów”

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza to cukier prosty składający się z dwóch cząsteczek glukozy. Znajdziemy go m.in. w drożdżach oraz innych grzybach, jak również niektórych bezkręgowcach czy roślinach pustynnych, takich jak róża jerychońska, która dzięki zawartości tego cennego dwucukru, potrafi przetrwać wiele lat mając zaledwie 1% wody.

Zobacz kosmetyki z trehalozą lub poczytaj o zastosowaniu trehalozy w kosmetyce.

Brzoza w kosmetyce

Brzoza jest źródłem cennego surowca zielarskiego. W medycynie i kosmetyce wykorzystuje się jej liście, młode gałązki, pączki oraz korę. Z brzozy pozyskuje się także oskołę, czyli sok brzozowy. Surowiec ten jest źródłem cennych składników aktywnych takich jak garbniki, flawonoidy i trójterpeny (w tym betulina). Zawiera również olejki eteryczne oraz witaminę C.

Zobacz kosmetyki z brzozą lub poczytaj więcej o właściwościach brzozy.

Łopian w kosmetyce

Łopian od wieków stosowany jest w medycynie naturalnej. Jego niezwykłe właściwości doceniło również lecznictwo konwencjonalne oraz współczesna kosmetologia. Wraz z trendem powrotu do kosmetyki naturalnej, ponownie odkryliśmy drzemiące w łopianie właściwości. Podstawowym surowcem zielarskim jest, zbierany późną jesienią oraz wczesną wiosną, korzeń rośliny. Bywają stosowane także liście łopianu. Badania naukowe wskazują, że roślina zawiera w swym składzie lignany, które zwalczają stan zapalny.

Zobacz kosmetyki z łopianem lub poczytaj o zastosowaniu łopianu w kosmetyce.

Kofeina w kosmetyce

Kofeina pojawia się przede wszystkim w kosmetykach wyszczuplających i przeznaczonych do skóry objętej cellulitem, czyli pomarańczową skórką. Przyspiesza krążenie krwi i limfy, dotleniając tkanki, zwiększając ich odżywienie i ułatwiając usuwanie z nich toksyn. Dodatkowym atutem kofeiny jest działanie antyoksydacyjne. Ogranicza aktywność wolnych rodników, które mogą powstawać w nadmiarze na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki kofeiną lub poczytaj o zastosowaniu kofeiny w kosmetyce.

Pokrzywa w kosmetyce

Pokrzywa od wieków stosowana jest w medycynie naturalnej. Właściwości lecznicze wykazuje zarówno korzeń jak i liście rośliny. Ze względu na bogactwo flawonoidów, garbników, witamin oraz składników mineralnych, ziele jest również cenione w kosmetyce. Ekstrakt z pokrzywy znajdziemy w preparatach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów.

Zobacz kosmetyki z pokrzywą lub poczytaj o zastosowaniu pokrzywy w kosmetyce.

Niacynamid w pielęgnacji skóry

Niacynamid reguluje wydzielanie sebum i pomaga zwęzić nadmiernie rozszerzone pory. Wyrównuje koloryt cery oraz wygładza drobne zmarszczki. Przywraca poszarzałej, zmęczonej cerze witalność i blask. Skutecznie przeciwdziała negatywnemu wpływowi zanieczyszczeń powietrza na skórę. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień oraz stanów zapalnych.

Zobacz kosmetyki z niacynamidem lub poczytaj o zastosowaniu niacynamidu w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Olejek do włosów Sesa

    9.9029.90
  • Serum do skóry głowy na porost włosów

    Serum do skóry głowy na porost włosów

  • Vatika Kokosowy olejek do włosów wzbogacony henną, amlą i cytryną

  • olejek-sesa-dla-mezczyzn-na-porost-wlosow-100-ml

    Olejek do włosów Sesa dla mężczyzn na porost włosów