Prebiotyczny żel pod prysznic do skóry wrażliwej

19.50

Na stanie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy od 12.9 zł

  • Paczkomat InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249018936 Kategorie: , ,

Wysyłka od 12.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Prebiotyczny żel pod prysznic Vianek o działaniu łagodzącym to idealne rozwiązanie dla każdego, kto szuka nie tylko dokładnego oczyszczenia, ale także ukojenia i regeneracji skóry. Nasza formuła została opracowana z myślą o codziennej pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie tej wrażliwej i skłonnej do podrażnień.

Zawarty w żelu delikatny, ale skuteczny kompleks myjący zapewnia doskonałe oczyszczenie bez ryzyka podrażnienia czy wysuszenia skóry. Tajemnicą odbudowujących właściwości jest inulina, naturalny prebiotyk pozyskiwany z korzenia cykorii. Działa nawilżająco i wspiera odbudowę naturalnego mikrobiomu skóry, co jest niezbędne dla zachowania jej zdrowia i pięknego wyglądu.

Żel wzbogacony jest o ziołowe ekstrakty z lawendy, jeżówki i rumianku, które są znane ze swoich właściwości regenerujących, redukujących zaczerwienienia i łagodzących podrażnienia. Dzięki tym składnikom, żel przynosi ulgę zmęczonej i podrażnionej skórze, przyspieszając jej regenerację.

Pojemność: 400ml

Pojemność

400 ml

Producent

Vianek

Składnik

inulina, alantoina, masło shea, mocznik, olejek lawendowy, panthenol, rumianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Prebiotyczny żel pod prysznic do skóry wrażliwej”

Mocznik w kosmetyce

Mocznik stanowi naturalny składnik warstwy rogowej naskórka. Występuje w składzie NMF (Natural Moisturising Factor), czyli kompozycji związków odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry. Stanowi aż 7% składu NMF. Wraz z wiekiem ilość mocznika w skórze maleje, stąd wskazane jest uzupełnianie jego braku poprzez aplikację kosmetyków i maści z jego zawartością.

Zobacz kosmetyki z mocznikiem lub poczytaj o zastosowaniu mocznika w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Rumianek w kosmetyce

Rumianek znajduje zastosowanie jako składnik kosmetyków do twarzy i ciała takich jak kremy, lotiony, mydła do rąk, płyny i sole do kąpieli. Ze względu na właściwości łagodzące i kojące polecane są one szczególnie w przypadku skóry wrażliwej, która łatwo ulega podrażnieniom. Co więcej, z badań wynika, że preparaty z rumiankiem wspomagają leczenie egzem. Roślina ta zajmuje ważne miejsce wśród surowców stosowanych w kosmetykach przeznaczonych do cery z trądzikiem i łojotokiem. Działa oczyszczająco i zmniejsza stan zapalny towarzyszący zmianom skórnym.

Zobacz kosmetyki z rumiankiem lub poczytaj o zastosowaniu rumianku w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Czarne mydło Savon Noir – żel pod prysznic

  • Duetus żel pod prysznic i szampon 2w1 500ml

  • Enzymatyczny żel myjący do twarzy - do cery naczynkowej

    Enzymatyczny żel myjący do twarzy – do cery naczynkowej

  • Delikatny płyn do kąpieli i szampon 2 w 1 - z proteinami ryżu

    Delikatny płyn do kąpieli i szampon 2 w 1 – z proteinami ryżu – dla niemowląt i dzieci