Przy zakupie wody Your Natural Side otrzymasz od nas glinkę Your Natural Side GRATIS. Promocja nie wymaga użycia kodu. Glinki są wysyłane losowo.

Regenerujące serum do twarzy i pod oczy z olejem z opuncji figowej

5.00 out of 5 based on 1 customer rating

28.53

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Prezent do zamówienia powyżej 145 zł

gra domino gratis

Jeśli wartość Twojego zamówienia w Oily.pl wyniesie więcej niż 145 zł otrzymasz od nas PREZENT w postaci gry domino.

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Bioaktywne serum pod oczy i do twarzy to starannie przygotowana kompozycja 100 % naturalnych, drogocennych olejów najwyższej jakości. Składa się z oleju arganowego, migdałowego, z awokado, z czarnuszki, z opuncji figowej oraz z trawy cytrynowej. Doskonale nawilża, odżywia oraz łagodzi dojrzałą skórę. Dzięki dużej zawartości antyoksydantów skutecznie zwalcza wolne rodniki zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się skóry, jednocześnie wygładzając już istniejące zmarszczki.

Działanie serum z olejem z opuncji figowej

Kosmetyk stosowany systematycznie ujędrnia i rewitalizuje skórę, pobudzając naturalne procesy regeneracji. Nadaje jej zdrowy, promienny wygląd.

Wskazania do stosowania olejowego serum z opuncją figową:

  • zmarszczki
  • wiotka, przesuszona, poszarzała cera
  • opuchlizna (tzw. worki) pod oczami
  • cienie pod oczami

Serum z opuncją jest odpowiednie dla każdego typu skóry, zwłaszcza dla cery dojrzałej, ze zmarszczkami.

Posiada przyjemny, delikatny zapach.

Sposób użycia: Stosować bezpośrednio na oczyszczoną, wilgotną skórę twarzy i okolic oczu. Wklepywać palcami dla dobrego rozprowadzenia produktu.

Pojemność: 30 ml

Skład

Argania Spinosa Kernel Oil, Prunus Dulcis Oil, Persea Gratissima Oil, Nigella Sativa Seed Oil, Opuntia Ficus Indica Seed Oil, Cymbopogon Winterianus Jowitt Oil

Kraj pochodzenia

Maroko

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

cienie pod oczami, opuchlizna pod oczami, zmarszczki

Producent

Beaute Marrakech

Rodzaj

kosmetyki hammam SPA, kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Składnik

czarnuszka siewna, olejek arganowy, olejek awokado, olejek migdałowy, olejek z opuncji

  1. Lamia44

    Serum z opuncją zamówiłam ze względu na idealny skład, rzadko spotykany w kosmetykach. Stosuję na zwilżoną tonikiem skórę twarzy, ale i pod oczy (nie podrażnia). Ładnie wygładza i zmiękcza skórę, lekko napina (trochę jak przy olejku z opuncji figowej, podobny efekt). Jest bardzo wydajne. Zamówię jeszcze raz i wypróbuję szampony z tej firmy beauty marrakech, wyglądają ciekawie.

Dodaj opinię

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Olejek awokado w kosmetyce

Olejek awokado dzięki bogactwu witamin i cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych pielęgnuje skórę oraz włosy. Znajdziemy go w kremach do twarzy, balsamach do ciała, szamponach i odżywkach do włosów. Występuje jako składnik serum, peelingów i maseczek. Stanowi naturalne remedium na zmarszczki, utratę jędrności oraz odwodnienie skóry. Przynosi również pożądane rezultaty w walce z trądzikiem i atopowym zapaleniem skóry. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami występującymi w skórze. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki czemu transportuje substancje odżywcze w głąb naskórka.

Zobacz kosmetyki z olejkiem awokado lub poczytaj o zastosowaniu olejku awokado w kosmetyce.

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

opuncja figowa

Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to sukulent pochodzący z Meksyku, obecnie jednak uprawiany w wielu krajach o ciepłym klimacie, m.in. w Ameryce Łacińskiej, południowej Europie oraz południowej i północnej Afryce. Bez wątpienia najważniejszym składnikiem olejku z nasion opuncji są nienasycone kwasy tłuszczowe, które stanowią ok. 80% wszystkich zawartych w nim substancji.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z opuncji figowej lub poczytaj o zastosowaniu olejku z nasion opuncji w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.