Serum do twarzy na niedoskonałości – bisabolol, konopie i drzewo herbaciane

52.79

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Serum do twarzy na niedoskonałości dzikie liście z bisabololem, konopią i drzewem herbacianym

✅ 99,5% składników pochodzenia naturalnego
✅ 1% wysokoaktywny bisabolol
✅ naturalne

Lekkie serum do cery problematycznej, przetłuszczającej się oraz skłonnej do trądziku. Kompozycja wysokoaktywnych ekstraktów i nierafinowanych olei działa niczym łagodzący kompres na niedoskonałości i podrażnienia.

  • wycisza zmiany trądzikowe i przeciwdziała ich nawrotom
  • niweluje zaskórniki i niedoskonałości
  • łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia
  • reguluje wydzielanie sebum
  • wygładza i zmiękcza
  • wspomaga regenerację i odnowę
  • zmniejsza reaktywność skóry

Sposób użycia: wmasuj kilka kropli serum w wilgotną skórę twarzy.

Pojemność: 30 ml

Skład

Oenothera Biennis Seed Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Squalane, Triticum Vulgare Germ Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Capric/Caprylic Triglyceride, Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Bisabolol, Urtica Dioica Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Parfum, Limonene*

*występuje naturalnie w olejku eterycznym

Składnik

olej konopny, skwalan, olejek arganowy, olejek jojoba, olejek z drzewa herbacianego, olejek z kiełków pszenicy, pokrzywa, zielona herbata

Problematyka

podrażnienia, trądzik

Producent

Arganove

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Serum do twarzy na niedoskonałości – bisabolol, konopie i drzewo herbaciane”

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Pokrzywa w kosmetyce

Pokrzywa od wieków stosowana jest w medycynie naturalnej. Właściwości lecznicze wykazuje zarówno korzeń jak i liście rośliny. Ze względu na bogactwo flawonoidów, garbników, witamin oraz składników mineralnych, ziele jest również cenione w kosmetyce. Ekstrakt z pokrzywy znajdziemy w preparatach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów.

Zobacz kosmetyki z pokrzywą lub poczytaj o zastosowaniu pokrzywy w kosmetyce.

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.