Silnie nawilżający krem pod oczy – po 25 roku życia

34.50

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249012255 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Silnie nawilżający, bogaty krem pod oczy, przeznaczony do codziennej pielęgnacji już po 25 roku życia. Zawiera unikalny, wysoce skuteczny kompleks składników nawilżająco-przeciwstarzeniowych. Masło avocado i skwalan dostarczają delikatnej skórze wokół oczu optymalną dawkę składników chroniących przed przesuszeniem, odżywiają oraz wygładzają. Najważniejszym składnikiem aktywnym produktu jest resweratrol, którego najbogatszym źródłem jest skórka z winogron. Wykazuje on działanie przeciwzmarszczkowe, zmniejsza widoczność zmarszczek mimicznych, polepszając przy tym jędrność i elastyczność skóry. Zwiększa odporność na uszkodzenia i wspomaga naturalne procesy naprawcze. Ponadto w kremie zastosowano specjalny kompleks składników intensywnie nawilżających. Pozwala on zachować odpowiednio wysoki poziom nawilżenia oraz prawidłowe funkcje skóry. W połączeniu z emolientami: olejem z pestek winogron, skwalanem, masłem avocado i witaminą E gwarantują szczelność płaszcza hydrolipidowego. Krem nadaje skórze młodzieńczy wygląd, pozostawiając ją sprężystą i odporną na czynniki zewnętrzne.

Pojemność: 15 ml

Skład

Aqua, Vitis Vinifera Seed Oil, Squalane, Glycerin, Propanediol, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Glyceryl Stearate, Persea Gratissima Butter, Xylitol, Urea, Stearic Acid, Resveratrol, Proline, Arginine, Threonine, Lysine HCl, Glutamic acid, Glycine, Alanine, Serine, PCA, Sodium Lactate, Sodium PCA, Betaine, Tocopheryl Acetate, Lavandula Angustifolia Oil, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum, Linalool.

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

zmarszczki

Producent

Biolaven

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Składnik

betaina, resweratrol, skwalan, mocznik, olejek awokado, olejek lawendowy, olejek winogronowy, witamina E

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Silnie nawilżający krem pod oczy – po 25 roku życia”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Betaina w kosmetyce

Betaina jest naturalnym aminokwasem, który występuje w organizmie ludzkim. Nazwa tego składnika pochodzi od buraków cukrowych, które są jej bogatym źródłem. Jako surowiec kosmetyczny ma postać białego, krystalicznego proszku. Betaina wykorzystywana jest w kosmetyce ze względu na swe właściwości nawilżające i kojące. Przywraca jedwabistą miękkość i gładkość szorstkiej, odwodnionej skórze.

Zobacz kosmetyki z betainą lub poczytaj o zastosowaniu betainy w kosmetyce.

Mocznik w kosmetyce

Mocznik stanowi naturalny składnik warstwy rogowej naskórka. Występuje w składzie NMF (Natural Moisturising Factor), czyli kompozycji związków odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry. Stanowi aż 7% składu NMF. Wraz z wiekiem ilość mocznika w skórze maleje, stąd wskazane jest uzupełnianie jego braku poprzez aplikację kosmetyków i maści z jego zawartością.

Zobacz kosmetyki z mocznikiem lub poczytaj o zastosowaniu mocznika w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Olejek awokado w kosmetyce

Olejek awokado dzięki bogactwu witamin i cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych pielęgnuje skórę oraz włosy. Znajdziemy go w kremach do twarzy, balsamach do ciała, szamponach i odżywkach do włosów. Występuje jako składnik serum, peelingów i maseczek. Stanowi naturalne remedium na zmarszczki, utratę jędrności oraz odwodnienie skóry. Przynosi również pożądane rezultaty w walce z trądzikiem i atopowym zapaleniem skóry. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami występującymi w skórze. Bardzo dobrze się wchłania, dzięki czemu transportuje substancje odżywcze w głąb naskórka.

Zobacz kosmetyki z olejkiem awokado lub poczytaj o zastosowaniu olejku awokado w kosmetyce.