Przeciwzmarszczkowe serum pod oczy – retinol 0,15% + bakuchiol 1%

Sale!

34.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł
Kategoria:

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Przeciwzmarszczkowe serum pod oczy, retinol 0,15% + bakuchiol 1%, 15 ml, Nacomi Next Level

Przeciwzmarszczkowe serum skutecznie niweluje oznaki starzenia się skóry wokół oczu. Zawarte połączenie retinolu, bakuchiolu i witaminy E redukuje zmarszczki, zmniejsza widoczność linii mimicznych oraz poprawia napięcie skóry. Dodatkowo ujędrnia i wzmacnia delikatną skórę wokół oczu. Serum wzbogacone o trehalozę utrzymuje prawidłowy poziom nawilżenia cery, poprawia jej elastyczność i wygładza drobne zmarszczki. Skład wzbogacony o fito-kompleks BIOPHYTEX™ przynosi wyciszenie i ukojenie skóry.

Działanie:

Delikatna skóra pod oczami to obszar, na którym najczęściej można zaobserwować pierwsze zmarszczki. To właśnie po niej najbardziej widać wiek. Serum pod oczy dzięki zawartości składników aktywnych, naturalnych maseł i olejów, tworzy ochronny kompres, przywracając nawilżenie i młodzieńczy wygląd. Oparte na retinolu i bakuchiolu wypełnia drobne zmarszczki w okolicach oczu oraz zapobiega ich powstawaniu.

Retinol to tajna broń w pielęgnacji anti-aging. Wykazuje silne właściwości przeciwstarzeniowe, wygładza i uelastycznia skórę oraz zmniejsza widoczność przebarwień. Wspomaga produkcję kolagenu i elastyny, a także hamuje namnażanie enzymów odpowiedzialnych za ich redukcję. Bakuchiol uznawany jest za botaniczną wersję retinolu. Zawiera w sobie jego odmładzającą siłę, jednak jest przy tym niezwykle delikatny dla skóry, nie powodując zaczerwienienia i podrażnień. Znacząco poprawia wygląd cery, dzięki czemu potęguje efekt anti-aging. Wpływa na odbudowę bariery naskórkowej, widocznie zmniejsza spowodowane czasem zmiany skórne oraz wyrównuje koloryt i rozjaśnia przebarwienia.

Zawarty fito-kompleks BIOPHYTEX™ redukuje cienie pod oczami, łagodząc skórę i zaczerwienienie. Co więcej, likwiduje „kurze łapki” i zmniejsza worki pod oczami. Serum dzięki składnikowi OptimHyal™ dodatkowo zwiększa syntezę elastyny. Przywraca optymalny poziom kwasu hialuronowego w skórze, dzięki czemu staje się ona gładka, nawilżona i elastyczna. Dermaxyl™ zapobiega starzeniu i odbudowuje barierę skórną. Wraz z trehalozą głęboko nawilża cerę, potęgując działanie przeciwzmarszczkowe. Trehaloza przyczynia się do poprawy kondycji skóry i łagodzi podrażnienia. Ponadto w połączeniu z witaminą E zwalcza wolne rodniki, dzięki czemu zapobiega starzeniu się skóry.

Stosowanie:

Nałóż niewielką ilość wieczorem, a następnie delikatnie wmasuj w oczyszczoną skórę wokół oczu. Nie używaj z innymi preparatami zawierającymi retinol oraz kwasy AHA, BHA i PHA. Podczas kuracji konieczne jest stosowanie na dzień kremów z filtrem SPF 50. Nie używaj w trakcie ciąży oraz karmienia piersią. Produkt do użytku zewnętrznego. Unikaj kontaktu z oczami. Nie stosuj na uszkodzoną skórę. Chroń przed dziećmi. Zaprzestań stosowania przy wystąpieniu reakcji niepożądanych.

Opakowanie:

W produkcie zastosowaliśmy opakowanie typu AIRLESS, które zostało zaprojektowane w taki sposób by ograniczyć dostęp powietrza i chronić składniki wrażliwe na światło. To rozwiązanie zabezpiecza przed utlenianiem składników oraz pozwala na zachowanie czystości mikrobiologicznej. Dzięki czemu kosmetyk zachowuje swoje właściwości przez cały okres jego użytkowania, bez konieczności zwiększania ilości konserwantów.

Sposób aplikacji odbywa się za pomocą pompki oraz tłoka, przez co produkt znajdujący się wewnątrz nie ma bezpośredniej styczności z bakteriami na dłoniach człowieka. Pozwala to na wykorzystanie kosmetyku w niemal 100%, nie narażając go na zewnętrzne zanieczyszczenia.

Pojemność: 15 ml

Skład

Aqua, Glycerin, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene Glycol, Butyrospermum Parkii Butter, C12-15 Alkyl Benzoate, Passiflora Incarnata Seed Oil, Trehalose, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Potato Starch Modified, Cetyl Alcohol, Hydrolyzed Yeast Extract, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Sclerocarya Birrea Seed Oil, Stearic Acid, Bakuchiol, Tocopheryl Acetate, Retinol, Ruscus Aculeatus Root Extract, Centella Asiatica Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Hydrolyzed Yeast Protein, Tribehenin, Panthenol, Escin, Ceramide NG, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, Lactic Acid, Polyglucuronic Acid, Lecithin, Ammonium Glycyrrhizate, Cetyl Hydroxyethylcellulose, Palmitoyl Hexapeptide-12, Polysorbate 20, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol.

Składnik

bakuchiol, ceramidy, kwas mlekowy, lecytyna, passiflora, ruszczyk, trehaloza, centella asiatica, masło shea, nagietek, panthenol, retinol, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Problematyka

opuchlizna pod oczami, zmarszczki

Producent

Nacomi

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Przeciwzmarszczkowe serum pod oczy – retinol 0,15% + bakuchiol 1%”

Lecytyna w kosmetyce

Lecytyna stanowi jeden ze składników budulcowych błon komórkowych. Jest obecna w skórze, a jej niedobory mogą być rekompensowane poprzez zewnętrzną aplikację w postaci kremów i balsamów. To składnik dobrze znany w świecie kosmetyki. Pierwsze badania nad zastosowaniem lecytyny w preparatach do pielęgnacji skóry oraz włosów prowadzone były w latach 30-tych.

Zobacz kosmetyki z lecytyną lub poczytaj o zastosowaniu lecytyny w kosmetyce.

Bakuchiol w kosmetyce

Bakuchiol mimo tego, że uchodzi obecnie za nowinkę kosmetyczną, nie jest nowością dla świata nauki. Związek ten po raz pierwszy wyizolowano w 1966 z nasion Psoralea corylifolia – rośliny z rodziny motylkowatych, o wywodzącej się z Dalekiego Wschodu, ludowej nazwie babchi. Jego cenne właściwości coraz częściej wykorzystywane są przez przemysł kosmetyczny. Ze względu na rewelacyjne działanie anti ageing nazywany jest bezpieczną alternatywą retionolu.

Zobacz kosmetyki z bakuchiolem lub poczytaj o zastosowaniu bakuchiolu w kosmetyce.

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych z grupy Lactobacillus. Ma postać gęstego, bezbarwnego płynu. Jego właściwości uzależnione są od stężenia w jakim został użyty w formule kosmetycznej. Przy stężeniu 1-10% wykazuje działanie intensywnie nawilżające, natomiast przy stężeniu 30-50% dogłębnie złuszcza martwy naskórek. W kosmetykach pełni również funkcję regulatora pH. Działa także antybakteryjnie oraz przeciwstarzeniowo.

Zobacz kosmetyki z kwasem mlekowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu mlekowego w kosmetyce.

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza to cukier prosty składający się z dwóch cząsteczek glukozy. Znajdziemy go m.in. w drożdżach oraz innych grzybach, jak również niektórych bezkręgowcach czy roślinach pustynnych, takich jak róża jerychońska, która dzięki zawartości tego cennego dwucukru, potrafi przetrwać wiele lat mając zaledwie 1% wody.

Zobacz kosmetyki z trehalozą lub poczytaj o zastosowaniu trehalozy w kosmetyce.

Nagietek w kosmetyce

Nagietek wykazuje właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze grzyby oraz bakterie. Badania naukowe potwierdziły jego skuteczność w walce m.in z paciorkowcami oraz gronkowcami. Ekstrakt z nagietka jest pomocny w przypadku stanów zapalnych błon śluzowych jamy ustnej. Pomaga uporać się z łupieżem oraz towarzyszącymi mu podrażnieniami skóry głowy. Wspomaga proces gojenia uszkodzeń naskórka (obecne w nagietku karotenoidy i trójterpeny przyśpieszają ziarninowanie). Jest stosowany w przypadku odleżyn, odmrożeń oraz żylaków. Łagodzi objawy zapalenia spojówek. Przeciwdziała trądzikowi.

Zobacz kosmetyki z nagietkiem lub poczytaj o zastosowaniu nagietka w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.