Tonik rozjaśniający do cery z przebarwieniami

47.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5907502687447 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Tonik w formie lekkiego żelu. Rozjaśnia i redukuje już istniejące przebarwienia różnego rodzaju (posłoneczne, pozapalne, hormonalne, potrądzikowe). Wyrównuje koloryt skóry, minimalizuje pojawianie się nowych plam pigmentacyjnych. Poprawia stan cery z trądzikiem, wycisza zmiany.

Wskazania do stosowania toniku Feed Skin:

  • trądzik
  • przebarwienia (różnego pochodzenia)
  • poszarzała, zmęczona skóra
  • cera mieszana i tłusta oraz z oznakami starzenia się

Pojemność: 100 ml

Skład

Aqua, Inulin, Glycolic Acid, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Prunus Mume Fruit Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Propanediol, Mandelic Acid, Dipotassium Glycyrrhizate, Benzyl Alcohol, Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid.

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta

Producent

Feedskin

Problematyka

przebarwienia, trądzik

Składnik

kwas glikolowy, kwas migdałowy, papaja

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Tonik rozjaśniający do cery z przebarwieniami”

Kwas migdałowy w kosmetyce

Kwas migdałowy należy do grupy tzw. kwasów AHA (alfa-hydroksylowych). Jest bardzo delikatny w działaniu, dlatego poleca się go nawet osobom  o wrażliwej, skłonnej do zaczerwienień cerze. Jest stosowany w celu wyrównania kolorytu, pobudzenia skóry do odnowy a także redukcji trądziku, blizn i przebarwień. Sprawdza się doskonale w pielęgnacji wszystkich typów cery. Jest polecany do skóry młodzieńczej jak i dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z kwasem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu migdałowego w kosmetyce.

Kwas glikolowy w kosmetyce

Kwas glikolowy (kwas hydroksyoctowy) znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Należy do grupy alfahydroksykwasów. Pozyskiwany jest z trawy trzcinowej. Z pośród wszystkich kwasów kosmetycznych wyróżnia go najmniejsza masa cząsteczkowa, co warunkuje szybką i głęboką penetracje skóry.

Zobacz kosmetyki z kwasem glikolowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu glikolowego w kosmetyce.

papaja w kosmetyce

Owoc papai, czyli melonowca właściwego (Carica papaya L.), to cenne źródło witamin oraz składników mineralnych, a także powszechnie wykorzystywanego w kosmetyce enzymu – papainy, która hydrolizuje białka i z tego powodu jest stosowana do wykonywania peelingów enzymatycznych. Dzięki obecności licznych antyoksydantów takich jak luteina, likopen oraz arginina, chroni skórę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników

Zobacz kosmetyki z papają lub poczytaj o zastosowaniu papai w kosmetyce.