Ujędrniająca maska ze złotym ziołem i mleczkiem pszczelim

4.58

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 8809547410417 Kategoria:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Maska w płachcie zawiera ekstrakt z tarczycy bajkalskiej, nazywanej złotym ziołem ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne, odmładzające i przeciwstarzeniowe. Ekstrakty z mleczka pszczelego, nagietka oraz bogactwo innych składników aktywnych jak kwas hialuronowy, ekstrakty z rozmarynu, tarczycy bajkalskiej, szałwii, pysznogłówki, koreańskiej bylicy, skwalan działają odmładzająco, poprawiają jędrność skóry i głęboko ją nawilżają.

Sposób użycia:

  1. Oczyść i stonizuj skórę.
  2. Otwórz opakowanie i nałóż maskę na twarz, omijając okolice oczu i ust.
  3. Po 15-20 minutach ostrożnie usuń maskę z twarzy.
  4. Wykonuj delikatny masaż palcami w celu wchłonięcia się pozostałości esencji w skórę.

Pojemność: 25 ml

Skład

Water, Dipropylene Glycol, Glycerin, Alcohol, Butylene Glycol, Niacinamide, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Boswellia Carterii Resin Extract, Geranium Maculatum Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Cymbopogon Citratus Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Monarda Didyma Leaf Extract, Artemisia Princeps Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Hydrogenated Lecithin, Squalane, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Ceramide NP, Royal Jelly Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Arginine, Allantoin, Xanthan Gum, Carbomer, Dipotassium Glycyrrhizate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Caprylhydroxamic Acid, Propanediol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Adenosine, Fragrance

Składnik

adenozyna, ceramidy, mleczko pszczele, skwalan, alantoina, hamamelis, kadzidłowiec, melisa, nagietek, niacynamid, olejek makadamia, rozmaryn, szałwia

Producent

Pax Moly

Rodzaj

kosmetyki azjatyckie

Problematyka

zmarszczki

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Ujędrniająca maska ze złotym ziołem i mleczkiem pszczelim”

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Nagietek w kosmetyce

Nagietek wykazuje właściwości przeciwzapalne. Zwalcza chorobotwórcze grzyby oraz bakterie. Badania naukowe potwierdziły jego skuteczność w walce m.in z paciorkowcami oraz gronkowcami. Ekstrakt z nagietka jest pomocny w przypadku stanów zapalnych błon śluzowych jamy ustnej. Pomaga uporać się z łupieżem oraz towarzyszącymi mu podrażnieniami skóry głowy. Wspomaga proces gojenia uszkodzeń naskórka (obecne w nagietku karotenoidy i trójterpeny przyśpieszają ziarninowanie). Jest stosowany w przypadku odleżyn, odmrożeń oraz żylaków. Łagodzi objawy zapalenia spojówek. Przeciwdziała trądzikowi.

Zobacz kosmetyki z nagietkiem lub poczytaj o zastosowaniu nagietka w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Melisa w kosmetyce

Melisa występuje w kosmetykach do masażu i kąpieli. Stanowi składnik soli, olejków oraz mydeł. Znajduje się w preparatach przeciwgrzybiczych do stóp oraz środkach do higieny jamy ustnej. Jej właściwości przeciwzapalne są wykorzystywane w kosmetykach do pielęgnacji skóry wrażliwej, tłustej i trądzikowej. Ze względu na działanie antyoksydacyjne (melisa to silny przeciwutleniacz) jest stosowana w kremach i tonikach do cery dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z melisą lub poczytaj o zastosowaniu melisy w kosmetyce.

Niacynamid w pielęgnacji skóry

Niacynamid reguluje wydzielanie sebum i pomaga zwęzić nadmiernie rozszerzone pory. Wyrównuje koloryt cery oraz wygładza drobne zmarszczki. Przywraca poszarzałej, zmęczonej cerze witalność i blask. Skutecznie przeciwdziała negatywnemu wpływowi zanieczyszczeń powietrza na skórę. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień oraz stanów zapalnych.

Zobacz kosmetyki z niacynamidem lub poczytaj o zastosowaniu niacynamidu w kosmetyce.

Hamamelis w kosmetyce

Hamamelis wzmacnia naczynka krwionośne oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Dzięki właściwościom antybakteryjnym łagodzi trądzik. Reguluje wydzielanie sebum oraz zwęża rozszerzone pory. Koi podrażnienia wywołane nadmierną ekspozycją na promienie UV. Wykazuje właściwości przeciwzmarszczkowe, przeciwobrzękowe i ujędrniające. Przeciwdziała opuchliźnie pod oczami. Łagodzi obrzmienia na nogach i stopach.

Zobacz kosmetyki z hamamelisem lub poczytaj o zastosowaniu hamamelisu w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.