Wzmacniające serum do twarzy – do cery naczynkowej

41.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249010602 Kategoria:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Silnie nawilżające serum o lekkiej konsystencji, do zaawansowanej pielęgnacji cery naczynkowej, wrażliwej i zaczerwienionej. Zawiera kompleks ekstraktów (z owoców borówki brusznicy, nasion kasztanowca i kwiatów czarnego bzu) o działaniu wzmacniającym i uszczelniającym kruche naczynka, niwelując jednocześnie skutki codziennego stresu oksydacyjnego. Serum posiada aktywny składnik – azeloglicynę – w stężeniu 3%, wykazujący właściwości rozjaśniające, regulujące i uelastyczniające. Systematyczne stosowanie redukuje widoczność “pajączków”, przynosząc skórze ukojenie.

Dozę serum nanieś na czystą skórę, najlepiej wieczorem, delikatnie wklepując w skórę twarzy i szyi. Dla uzyskania najlepszych efektów stosuj w duecie z kremem do twarzy na noc.

Pojemność: 15 ml

Skład

Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Potassium Azelaoyl Diglycinate, Ribes Nigrum Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Coco-caprylate, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Stearic Acid, Panthenol, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Vaccinium Vitis-Idaea Fruit Extract, Sambucus Nigra Flower Extract, Xanthan Gum, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Mandelic Acid, Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Parfum.

Składnik

czarny bez, kwas migdałowy, alantoina, kasztanowiec, kwas hialuronowy, olejek arganowy, olejek migdałowy, panthenol, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

podrażnienia

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra naczynkowa, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Wzmacniające serum do twarzy – do cery naczynkowej”

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Kwas migdałowy w kosmetyce

Kwas migdałowy należy do grupy tzw. kwasów AHA (alfa-hydroksylowych). Jest bardzo delikatny w działaniu, dlatego poleca się go nawet osobom  o wrażliwej, skłonnej do zaczerwienień cerze. Jest stosowany w celu wyrównania kolorytu, pobudzenia skóry do odnowy a także redukcji trądziku, blizn i przebarwień. Sprawdza się doskonale w pielęgnacji wszystkich typów cery. Jest polecany do skóry młodzieńczej jak i dojrzałej.

Zobacz kosmetyki z kwasem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu migdałowego w kosmetyce.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Wyciąg z kasztanowca w kosmetyce

Kasztanowiec jest źródłem mieszaniny saponin triterpenowych, określanej nazwą escyna. Oprócz niej w ekstraktach obecne są również m.in. kwercetyna, eskulina, epikatechina i proantocyjanidyny. Specyficzna kompozycja substancji aktywnych zadecydowała o ogromnej popularności wyciągów z kasztanowca zarówno w medycynie, jak i kosmetologii. Preparaty powstałe na jego bazie wykazują właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, a co najważniejsze – działają przeciwobrzękowo, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne i usprawniają krążenie.

Zobacz kosmetyki z kasztanowcem lub poczytaj o zastosowaniu kasztanowca w kosmetyce.

Alantoina w kosmetyce

Alantoina to powszechnie stosowany składnik kosmetyków, który w naturze znajdziemy w korzeniu żywokostu lekarskiego. Stanowi pochodną kwasu moczowego. Jest nietoksyczna i nie powoduje reakcji alergicznych. Może być z powodzeniem stosowana w przypadku każdego typu skóry, zarówno mieszanej i tłustej, jak i dojrzałej oraz suchej. Jest ceniona w kosmetyce ze względu na swe właściwości łagodzące i przeciwzapalne. Intensywnie nawilża i koi skórę.

Zobacz kosmetyki z alantoiną lub poczytaj o zastosowaniu alantoiny w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.