Black Week! 🔥 Odbierz 10 zł rabatu przy zakupach za min. 125 zł! 🔥 Kod kuponu: KUPON10  ❌ Kupon nie łączy się z promocjami.

Żel myjący do twarzy dla nastolatków

27.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.95 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5902249016383 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Łagodnie myjący żel SYLVECO WOW do codziennego stosowania w przypadku cery zanieczyszczonej, z pierwszymi zmianami trądzikowymi lub rozszerzonymi porami. Oczyszcza bez podrażnień, reguluje wydzielanie sebum, pozostawia skórę miękką i gładką.

Pojemność: 190 ml

Skład

Aqua, Lauryl Glucoside, Betula Alba (Birch) Juice, Sorbitol, Xylitol, Salicylic Acid, Panthenol, Sodium Bicarbonate, Sodium Benzoate, Xanthan Gum, Lactic Acid, Citric Acid, Parfum

Kraj pochodzenia

Polska

Składnik

brzoza, panthenol

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

podrażnienia, rozszerzone pory, trądzik

Producent

Sylveco WOW

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Żel myjący do twarzy dla nastolatków”

Brzoza w kosmetyce

Brzoza jest źródłem cennego surowca zielarskiego. W medycynie i kosmetyce wykorzystuje się jej liście, młode gałązki, pączki oraz korę. Z brzozy pozyskuje się także oskołę, czyli sok brzozowy. Surowiec ten jest źródłem cennych składników aktywnych takich jak garbniki, flawonoidy i trójterpeny (w tym betulina). Zawiera również olejki eteryczne oraz witaminę C.

Zobacz kosmetyki z brzozą lub poczytaj więcej o właściwościach brzozy.

Panthenol w kosmetyce

Panthenol znajdziemy w wielu kosmetykach do pielęgnacji twarzy, ciała jak i włosów. To powszechnie stosowany składnik aktywny szamponów, kremów i balsamów. Od wielu lat cieszy się niesłabnącym uznaniem świata kosmetyki ze względu na swe właściwości gojące i regenerujące. Nie tylko doskonale pielęgnuje skórę oraz włosy, ale również leczy oparzenia i podrażnienia wywołane działaniem słońca. Panthenol spotykany jest także pod nazwą dekspantenol, czy D-Panthenol lub prowitamina B5. Jest pochodną witaminy B5 (in. kwas pantotenowy), która stanowi składnik naturalnie występujący w skórze, włosach i paznokciach.

Zobacz kosmetyki z panthenolem lub poczytaj o zastosowaniu panthenolu w kosmetyce.