Krem z kurkumą i olejkiem sandałowym

5.00 out of 5 na podstawie oceny 3 klientów

15.9924.50

Wyczyść

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN dla zamówień płatnych przelewem

Ajurwedyjski krem z kurkumą (16%) i naturalnym olejkiem sandałowym (0,5%) łagodzi infekcje oraz stany zapalne skóry. Przyspiesza proces regeneracji naskórka. Niweluje przebarwienia oraz ujednolica kolor skóry. Sprawia, że cera odzyskuje miękkość i blask. Oczyszcza pory oraz zapobiega powstawaniu trądziku. Działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Krem polecany jest do skóry mieszanej i tłustej, ze skłonnością do zatykania się porów oraz powstawania przebarwień.

Właściwości kremu Vicco Turmeric

  • Niweluje przebarwienia oraz zapobiega powstawaniu nowych zmian pigmentacyjnych.
  • Wyrównuje koloryt cery.
  • Chroni skórę prze negatywnym wpływem promieni UV (może być stosowany jako krem nadzień nawet w słoneczne dni).
  • Przyspiesza proces gojenia się skóry.
  • Działa przeciwtrądzikowo i antyseptycznie.
  • Rozświetla cerę.
  • Nawilża i odżywia skórę.
  • Działa matująco (zapobiega nieestetycznemu błyszczeniu skóry).
  • Sprawdza się świetnie jako baza pod makijaż.
  • Zmniejsza świąd skóry towarzyszący podrażnieniom, trądzikowi czy ukąszeniom owadów.
  • Wyrównuje koloryt cery.
  • Nie zatyka porów.
  • Łagodzi wysypki i podrażnienia.
  • Nie testowany na zwierzętach.
  • Nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego (odpowiedni dla wegan).
  • Charakteryzuje się przyjemnym, sandałowym aromatem.

Wskazania do stosowania kremu Vicco

  • przebarwienia
  • trądzik
  • tłusta skóra
  • cera zniszczona działaniem promieni UV

Składniki aktywne kremu Vicco Turmeric:

  • Kurkuma – źródło cennych polifenoli o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i antybakteryjnych. Rozjaśnia przebarwienia i reguluje wydzielanie sebum. Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry.
  • Olejek sandałowy – działa tonizująco, przeciwzapalne, antyseptycznie i przeciwgrzybiczo. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie ran.  Rozjaśnia skórę oraz wyrównuje jej koloryt. Ogranicza wydzielanie sebum.  Orientalny aromat drzewa sandałowego uspokaja oraz łagodzi stany napięcia nerwowego.

Sposób użycia kremu:

Zaleca się stosowanie kremu 2-3 razy dziennie na umytą i wysuszoną skórę. Preparatu można także używać miejscowo na zmiany trądzikowe oraz przebarwienia. Dla osiągnięcia optymalnych efektów warto stosować krem zarówno na dzień jak i na noc.

Kosmetyk występuje w dwóch gramaturach: 30g i 50g

Składnik

drzewo sandałowe, kurkuma

Kraj pochodzenia

Indie

problematyka

151, 125, 122

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Rodzaj

kosmetyki ajurwedyjskie

Producent

VICCO

Pojemność

30 g, 50 g

  1. 5 z 5

    Bardzo dobry krem. Nie sądziłam, że w tej cenie kupię coś naprawdę ekstra. Stosuję już od dłuższego czasu. Mam cerę mieszaną i ten krem działa świetnie. Matowi i rozświetla. Zapobiega powstawaniu pryszczy.

  2. 5 z 5

    (zweryfikowany)

    Krem świetny, buzia po nim gładka i ładna, cena fajna… jedynie zapach może budzić opory, ale naturalne kosmetyki często mają specyficzny smrodek 🙂 wzięłam mniejsze opakowanie na wypróbowanie, następnym razem pójdzie większe.

  3. 5 z 5

    Najlepiej matujący krem, jakiego spróbowałam, o orientalnym, sandałowym zapachu. To prawda, że wyrównuje koloryt, widzę to w lustrze. Nie zapycha. Zamówiłam z uwagi na najniższą cenę, taniej nie znalazłam. Paczkę odebrałam na poczcie bez uszkodzeń.

Dodaj opinię

Drzewo sandałowe w kosmetyce

Olejek z drzewa sandałowego wykazuje szereg właściwości, które sprawiają, że na dobre zadomowił się w kosmetologii. Ma silne działanie przeciwzapalne, antyseptyczne, przeciwgrzybicze. Łagodzi świąd i podrażnienia, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza widoczność blizn, wybiela i rozjaśnia skórę, wyrównuje jej koloryt. Działa tonizująco i ściągająco, ogranicza wydzielanie sebum. Jest więc szczególnie zalecany w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także w przypadku skóry z widocznymi przebarwieniami. Olejek sandałowy to również emolient, który zapobiega nadmiernej utracie nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z drzewem sandałowym lub poczytaj o zastosowaniu drzewa sandałowego w kosmetyce.

Kurkuma w walce z trądzikiem

Kurkuma (Curcuma longa), nazywana inaczej szafranem indyjskim czy ostryżem długim, to bylina dorastająca do ok. 1 m wysokości, występująca w rejonie Azji Południowej i Południowo-Wschodniej, należąca do rodziny imbirowatych. Z wysuszonego i zmielonego kłącza otrzymywana jest pomarańczowa przyprawa o lekko gorzkawym smaku, nosząca taką samą nazwę jak roślina – kurkuma. Wchodzi ona w skład słynnej mieszanki przypraw curry. Największą popularnością cieszy się w Indiach, gdzie stosowana jest od ponad 5 tys. lat, a w tradycyjnej medycynie ayurwedyjskiej ostryż uważany jest za jedną z najważniejszych roślin o działaniu prozdrowotnym.

Zobacz kosmetyki z kurkumą lub poczytaj o zastosowaniu kurkumy w kosmetyce.