prn. 28, 2022

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Kategorie:
Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

czytaj więcej →