Koenzym Q10 (ubichinon)

18.90

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Koenzym Q10 (ubichinon) to związek chemiczny będący naturalnym składnikiem komórek człowieka i słusznie nazywany „eliksirem młodości”. Opowiada za wiele procesów energetycznych, jak również za tempo podziału komórek. W dermatologii i kosmetyce jest ceniony jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry..

W dermatologi i kosmetyce jest ceniony i wykorzystywany jako środek usuwający zmarszczki i spowalniający procesy starzenia się skóry. Chroni przed rozpadem kolagenu , powstrzymuje utratę kwasu hialuronowego. Wraz z wiekiem spada ilość koenzymu Q10 w skórze, co spowalnia regenerację komórek. Koenzym Q10 stosowany zewnętrznie dociera do głębszych warstw skóry

Ponadto koenzym Q10 odpowiada za produkcję związków wysokoenergetycznych, z których organizm pobiera niezbędną do przebiegu procesów życiowych energię. Spadek stężenia koenzymu Q 10 objawia się często przewlekłym zmęczeniem, osłabieniem, przyspieszeniem procesów starzenia, czy zaburzeniami w funkcjonowaniu układu immunologicznego.

Najważniejsze właściwości kosmetyczne koenzymu to :

  • chroni przed rozpadem kolagen i elastynę zawarte w skórze
  • spowalnia procesy starzenia się skóry
  • działa przeciwzmarszczkowo
  • poprawia elastyczność i ujędrnienie skóry
  • poprawia koloryt skóry ( efekt natychmiastowego rozjaśnienia )
  • chroni skórę przed działaniem wolnych rodników
  • chroni skórę przed działaniem promieniowania UV
  • łagodzi mikrourazy i zaczerwienienia

Wskazania do stosowania.

Koenzym jest doskonałym środkiem pielęgnującym dla każdego rodzaju cery, a zwłaszcza do cery dojrzałej, suchej, zmęczonej, osłabionej chorobami i stresem.

Zalecane stężenie koenzymu Q10 w kosmetykach nie powinna przekraczać jednego procenta. Sprzedawany przez nas koenzym Q10, ma postać roztworu kosmetycznego w znakomitej jakość oleju z orzechów makadamii. Jest gotowy do bezpośredniego użycia na skórę, wystarczy nanieść kilka kropel na skórę i delikatnie go wmasować. Zabieg powtarzać 2-3 razy w tygodniu.
Można go też stosować jako dodatek do kremów masek ( choćby do maski ze spiruliny ).

Informacje chemiczne.

Roztwór koenzymu Q10 w oleju z orzechów makadamii, o stężeniu 1 % ( maksymalne stężenie stosowane w kosmetyce ).

Ubichinon (koenzym Q) – organiczny związek chemiczny z grupy chinonów, występujący w mitochondriach komórek roślinnych i zwierzęcych. Jest odpowiedzialny za przenoszenie elektronów w łańcuchu oddechowym. Po przyłączeniu elektronów swobodnie porusza się w wewnętrznej błonie mitochondrialnej umożliwiając transport elektronów między kompleksami białek łańcucha oddechowego, które wbudowane są w wewnętrzną błonę mitochondrialną. Przenosi elektrony między dehydrogenazą NADH (kompleks I), względnie reduktazą bursztynian-koenzym-Q (kompleks II) na kompleks cytochromów bc1, jest więc zatem miejscem zejścia się dróg elektronów pochodzących z NADH oraz FADH2.

Pochodzenie.

Preparat wyprodukowany w Polsce , z odczynników pochodzących z UK.

Pojemność: 20 ml

Problematyka

podrażnienia, przebarwienia, zmarszczki

Producent

Esent

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Składnik

koenzym Q10, olejek makadamia

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Koenzym Q10 (ubichinon)”

Koenzym Q10 w kosmetyce

Koenzym Q10 wpływa korzystnie na poziom odżywienia oraz dotlenienia skóry. Oddziałuje na syntezę kolagenu i elastyny. Odpowiada za szybkie gojenie uszkodzeń naskórka (drobnych ran i zadrapań). Wspólnie z witaminą E, zapobiega syntezie enzymu o nazwie kolagenaza, który odpowiada za rozkład kolagenu w skórze. Chroni przed utartą kwasu hialuronowego – naturalnego czynnika nawilżającego. Po 25 roku życia produkcja koenzymu Q10 maleje, co bezpośrednio wpływa na proces starzenia się.
Zobacz kosmetyki z koenzymem Q10 lub poczytaj o zastosowaniu koenzymu Q10 w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Odmładzająco-rozjaśniające serum do twarzy z wit. C 10% i koenzymem Q10

    Odmładzająco-rozjaśniające serum do twarzy z wit. C 10% i koenzymem Q10