Rozjaśniające serum z witaminą C

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

64.00

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Rozjaśniające serum z witaminą C Sylveco dzięki wysokim stężeniom aktywnych składników redukuje proces starzenia się skóry oraz chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych (stres, zanieczyszczenia środowiska, dym tytoniowy), w tym skutkami promieniowania UV. Serum zawiera 10% stabilnej postaci witaminy C, pochodnej izostearynianu askorbylu, która rozjaśnia cerę, wyrównuje koloryt i regeneruje, przywracając skórze zdrowy, piękny blask oraz witalność. Cera po użyciu pozostaje zauważalne nawilżona, odżywiona i ujędrniona. Zawiera oleje z pestek moreli, kiełków pszenicy, z czarnej porzeczki, z nasion marchwi, z pachnotki oraz z rokitnika.

Unikalny eliksir do twarzy został stworzony z myślą o pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza suchej, wrażliwej, dojrzałej, z przebarwieniami oraz z trądzikiem różowatym. Ma lekką, ale olejową formułę, która pozostawia na skórze wyczuwalny, ale przyjemny film ochronny.

Sposób użycia wieczorem: nanieść 3-5 kropli na czystą, stonizowaną tonikiem lub hydrolatem skórę twarzy, szyi i dekoltu i delikatnie wklepać.

Dodatkowo: można dodać 1-2 krople do ulubionego kremu lub balsamu.

Pojemność: 30 ml

Skład

Prunus Armeniaca Kernel Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Daucus Carota Sativa Seed Oil, Perilla Frutescens Seed Oil, Ascorbyl Stearate, Isostearic Acid, Hippophae Rhamnoides Oil, Ascorbic Acid.

Producent

Sylveco

Składnik

olej z pestek moreli, olejek rokitnikowy, olejek z kiełków pszenicy, witamina C

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

przebarwienia, zmarszczki

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Rozjaśniające serum z witaminą C”

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

Zobacz kosmetyki z olejem z pestek moreli lub poczytaj o zastosowaniu oleju z pestek moreli w kosmetyce.

Witamina C w kosmetyce

Witamina C jest jednym z najważniejszych antyoksydantów spotykanych w naturze. Rośliny i niektóre zwierzęta są w stanie samodzielnie ją wytwarzać – w przeciwieństwie do człowieka, który witaminę musi dostarczać z zewnątrz. Jej niedobory mogą mieć poważne konsekwencje, od utrudnionego gojenia się ran po pogorszenie funkcjonowania mięśni i stawów. Dla zachowania młodego wyglądu istotne jest dostarczanie witaminy C nie tylko od środka. Aplikowanie kremów i serum z jej zawartością w widoczny sposób poprawia kondycję skóry, jej sprężystość i koloryt.
Zobacz kosmetyki z witaminą C lub poczytaj o zastosowaniu witaminy C w kosmetyce.

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.