Krem redukujący zaczerwienienia przy trądziku różowatym i cerze naczynkowej

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

74.00

Na stanie (może być zamówiony)

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 4260026693198 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Krem do twarzy redukujący zaczerwienienia przy trądziku różowatym i cerze naczynkowej, No.48, BIOTURM, opracowany został do pielęgnacji cery naczynkowej i wspomagania leczenia trądziku różowatego. Formuła kremu została pozbawiona zawartości alkoholu.

Zaczerwienienie twarzy jest zwykle skutkiem rozszerzenia naczyń krwionośnych, na przykład w reakcji na zimno. Jednakże zaczerwienienie może być również trwałe i może być objawem chorób skóry, takich jak trądzik różowaty. W niezawierającym alkoholu kremie specjalnie dobrane cenne olejki oraz roślinne składniki aktywne, takie jak wyciąg z kardiospermum (winorośli balonowej), łagodzą zaczerwienienia skóry twarzy. Ekstrakt z fioletowo-czerwonych alg zmniejsza zmienione chorobowo obszary spowodowane rozszerzeniem naczyń. Aktywny kompleks Lacto-Intensive, którego głównym składnikiem jest świeża, organiczna serwatka, którą poddaje się procesowi fermentacji, zawiera składniki biologiczne, które można znaleźć także na skórze. Dzięki temu sfermentowana serwatka normalizuje florę bakteryjną skóry i odbudowuje jej płaszcz hydrolipidowy. Zawarty w niej naturalny kwas mlekowy, aminokwasy, pierwiastki śladowe oraz inne cenne składniki są dobrze wchłaniane przez skórę i regulują jej poziom nawilżenia.

Bazę kremu co cery naczynkowej Bioturm stanowią m. in. masło shea, olej sezamowy, ekstrakt z korzenia lukrecji, olej z nasion czarnej porzeczki, olej słonecznikowy, ekstrakt z kadzidłowca, ekstrakt z rozmarynu. Krem wzbogacono również m. in. o kwas hialuronowy, witaminę E.

Sposób użycia: Nakładaj na czystą skórę twarzy rano i wieczorem. Stosuj codziennie przez okres co najmniej 4 tygodni lub w sposób ciągły.

Pojemność: 75 ml

Skład

Aqua, Glycerin, Whey*, Pentylene Glycol**, Distarch Phosphate, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Squalane, Octyldodecanol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Cetyl Palmitate, Jojoba Esters/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax/Acacia Decurrens Flower Wax/Polyglycerin-3, Sodium Polyphosphate, Butyrospermum Parkii Butter*, Sesamum Indicum Seed Oil*, Dipotassium Glycyrrhizate, Ribes Nigrum Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Porphyridium Cruetum Culture Conditionned Media, Boswellia Serrata Resin Extract, Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Sodium Hyaluronate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Citric Acid, Helianthus Annuus Seed Oil Unsaponifiables, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Oryzanol

* z certyfikowanych upraw ekologicznych
** pochodzenia roślinnego

Bez syntetycznych substancji zapachowych, barwników i oleju parafinowego.

Składnik

olej sezamowy, skwalan, algi, kadzidłowiec, kwas hialuronowy, masło shea, olejek jojoba, oryzanol, rozmaryn, witamina E

Kraj pochodzenia

Niemcy

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

podrażnienia

Producent

BIOTURM

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra naczynkowa, skóra wrażliwa

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem redukujący zaczerwienienia przy trądziku różowatym i cerze naczynkowej”

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…