Eko krem do cery naczynkowej – rokitnik, arnika i forsycja

Nowość

39.50

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze  Zamówienia telefoniczne: 790 660 222

Koszty wysyłki: Kurier (Pocztex): 11zł  Kurier pobranie (Pocztex): 14zł

Darmowa dostawa powyżej 90 PLN

Kategoria:

Krem do twarzy dla cery naczynkowej z olejem z rokitnika, maceratem z forsycji i ekstraktem z arniki.

Dedykowany dla cery z widocznymi naczynkami oraz dla cery z tendencją do pojawiania się naczynek.

Olej z rokitnika – zalecany do pielęgnacji cery zniszczonej, przesuszonej, łuszczącej się, dojrzałej, ze zmarszczkami, wymagającej regeneracji, podrażnionej np. opalaniem, jak również cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym.
Posiada właściwości przeciwzmarszczkowe .

Macerat z forsycji – forsycja jest doskonałym źródłem rutyny i całkiem dobrym witaminy C, które sprawiają że kwiaty forsycji niczym roślinny ruthinoscorbin wzmocnią nasze naczynia krwionośne oraz zadziałają przeciwzapalnie. Maceraty z forsycji stosowane na skórę opóźnią także proces starzenia.

Ekstrakt z arniki górskiej jest szczególnie polecany do pielęgnacji cery naczynkowej. Substancje czynne zawarte w Arnice przenikają przez naskórek i docierają do naczyń włosowatych, wzmacniają ich ścianki oraz zmniejszają przenikliwość łożyska żylnego, redukując widoczność istniejących i ryzyko pojawiania się nowych pajączków.

Pojemność: 60 ml w słoiku szklanym jasnym

Skład:Woda, Olej kokosowy nierafinowany, masło shea, alkohol cetylowy, biobaza emulgująca, gliceryna roślinna, biokonserwant, olej z rokitnika, macerat z arniki górskiej, macerat z forsycji,olejki eteryczne: mandarynka, szałwia
INCI:Aqua, Cocos nucifera (coconut) oil,Butyrospermum Parkii (Shea Butter) , Cucurbita pepo, Cetyl Alcohol,bioconservant, Glycerin, Hippophaë rhamnoides fruit oil (Seabuckthorn Oil),
Helianthus Annuus Seed Oil & Arnica Montana Extract, Tangerine (Citrus reticulata), Salvia Sclarea Oil

Rodzaj skóry

skóra naczynkowa

Producent

La-Le

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Składnik

arnika, masło shea, olejek kokosowy, olejek rokitnikowy, szałwia

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Eko krem do cery naczynkowej – rokitnik, arnika i forsycja”

Arnika w kosmetyce

Arnika górska w średniowieczu była uznawana za magiczną roślinę, która chroni domostwa przed niszczycielskim działaniem żywiołów. Po dzień dzisiejszy jest stosowana w ziołolecznictwie. Nowoczesna medycyna potwierdziła wiele jej leczniczych właściwości. Z cennego działania arniki korzysta dziś również kosmetyka. Surowcem zielarskim są kwiaty rośliny. Stanowią cenne źródło seskwiterpenów, flawonoidów, kwasów fenolowych, alkaloidów i garbników. Ziele jest rośliną aromatyczną, co oznacza, że wytwarza stosowane w aromaterapii olejki eteryczne.

Zobacz kosmetyki z arniką lub poczytaj o zastosowaniu arniki w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.