Maść do skóry z łuszczycą

135.00

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
Kategorie: ,

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Maść No. 4, intensywna terapia w przypadku łuszczycy, 50 ml, Bioturm

Potężne wsparcie terapii związanej z pielęgnacją łuszczycy dzięki sile trawy tygrysiej.

Silnie łuszczące się i objęte stanem zapalnym obszary skóry z łuszczycą wymagają szczególnej pielęgnacji w celu uregulowania naturalnego procesu tworzenia się skóry. W Intensywnej maści nr 4 znajduje się połączenie aktywnego kompleksu Lacto-Intensive z wysokiej jakości składnika trawy tygrysiej i naturalnych olejów roślinnych z kontrolowanych upraw ekologicznych. Dzięki maści zmniejszają się podrażnienia i zaczerwienienia, zmniejsza się łupież, skóra jest normalizowana, przywrócona zostaje gładka cera i wygląd.

Obszar zastosowania:

  • Opieka terapeutyczna w leczeniu łuszczycy.
  • Łuszcząca się skóra, podrażnienie skóry i silne zaczerwienienie.

Stosowanie:
Nakładaj na swędzące, zaczerwienione lub łuszczące się obszary skóry dwa razy dziennie, przez co najmniej dwa tygodnie.

Certyfikat:
BDIH

Bez syntetycznych substancji zapachowych i barwników, PEG i oleju parafinowego.

Najważniejsze składniki aktywne maści na łuszczycę:

  • Madekasozyd – jest ekstrahowany z trawy tygrysiej (Centella asiatica). Centella asiatica pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i rośnie na wilgotnych obszarach, takich jak na przykład brzegi jezior lub pola ryżowe. W medycynie ajurwedyjskiej należy do najważniejszych roślin leczniczych i tradycyjnie stosowana jest do gojenia ran. Legenda głosi, że ranne tygrysy bengalskie instynktownie tarzają się w liściach, aby stymulować gojenie się ran; to jest powód nazwy trawa tygrysia. Madekasozyd ma właściwości przeciwzapalne i normalizuje powstawanie komórek rogówki, dzięki czemu zmniejsza się zaczerwienienie i tworzenie się łuszczącej się skóry.
  • Aktywny kompleks laktointensywny – za pomocą specjalnego procesu poddawana jest fermentacji świeża organiczna serwatka. Jako baza prawie wszystkich produktów BIOTURM sfermentowana serwatka organiczna normalizuje florę skóry i kwaśny płaszcz poprzez zawarte w niej składniki. Naturalny kwas mlekowy, niezbędne aminokwasy, pierwiastki śladowe itp. są dobrze wchłaniane przez skórę i normalizują poziom nawilżenia skóry.
  • Olej słonecznikowy – pozyskiwany jest z nasion słonecznika (Helianthus annuus Liné). Słonecznik pochodzi z Ameryki Północnej i jest obecnie uprawiany głównie w Europie Wschodniej i Zachodniej, a także w Ameryce Północnej i Południowej. BIOTURM wykorzystuje wysokooleinowy olej słonecznikowy, który ma wyższą zawartość kwasu oleinowego niż zwykły olej słonecznikowy; działa ochronnie, jest dobrze tolerowany i łatwo wchłania się przez skórę. Olej słonecznikowy jest tradycyjnie stosowany w przypadku urazów i wysypek skórnych.

Pojemność: 50 ml

Skład

Aqua, Glycerin, Whey*, Alcohol, Distarch Phosphate, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Squalane, Pentylene Glycol**, Madecassoside, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Polyglyceryl-3 Stearate, Cetyl Palmitate, Acacia Decurrens/Jojoba/Sunflower Seed Wax/Polyglyceryl-3 Esters, Butyrospermum Parkii Butter*, Dipotassium Glycyrrhizate, Sesamum Indicum Seed Oil*, Magnolia Officinalis Bark Extract, Sodium Hyaluronate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Tocopherol, Oryzanol

* z kontrolowanych upraw ekologicznych
** pochodzenia roślinnego

Bez syntetycznych substancji zapachowych i barwników, PEG i oleju parafinowego.

Składnik

olej sezamowy, skwalan, centella asiatica, kwas hialuronowy, masło shea, olejek jojoba, witamina E

Kraj pochodzenia

Niemcy

Certyfikat

BDIH

Problematyka

podrażnienia

Producent

BIOTURM

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra normalna, skóra sucha, skóra wrażliwa

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Maść do skóry z łuszczycą”

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy przywraca odpowiedni poziom nawilżenia oraz chroni przed powstawaniem zmarszczek i bruzd. Stężenie kwasu hialuronowego w skórze w wyniku naturalnych procesów starzenia zmniejsza się wraz z wiekiem, dlatego warto uzupełniać jego poziom poprzez stosowanie odpowiednich kosmetyków.

Zobacz kosmetyki z kwasem hialuronowym lub poczytaj o zastosowaniu kwasu hialuronowego w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.