Naturalny olejek do pielęgnacji brody

19.90

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalny olejek do pielęgnacji brody, 30 ml, Indus Valley

Formuła z 19 ziół i olejków opracowana w celu poprawy kondycji i wyglądu włosów oraz ich szybszego wzrostu.

W 100% czysty i naturalny. Nie zawiera syntetycznych zapachów. Wszystkie składniki są tłoczone na zimno bez użycia składników chemicznych. 

Użyte w olejku ekstrakty ziołowe i olejki znane są z takich właściwości jak wzmacnianie struktury włosów i ich cebulek oraz łagodzenie podrażnień skóry. Są także stosowane w przypadku problemów związanych z nadwrażliwością, swędzeniem i suchością skóry. Olejek zawiera witaminę E, która znana jest z tego, że poprawia krążenie, a tym samym pobudza włosy do wzrostu.

Sposób działania:

Olejek do brody Indus Valley to mieszanka w 100% czystych, organicznych olejków i ekstraktów ziołowych. Są one znane ze swoich właściwości odżywczych i zostały tak dobrane, aby maksymalnie wspierać Twój zarost

Olej ze słodkich migdałów, oliwa z oliwek i olej kokosowy wspomagają wzrost brody i utrzymują odpowiednie nawilżenie skóry.

Lukrecja, eclipta, bakopa drobnolistna i paczula to super odżywcze zioła, które chronią włosy przed brudem i promieniami UV słońca. Zioła są również skuteczne w oczyszczaniu i utrzymaniu higieny. 

Olejek cebulowy jest stosowany od starożytności w celu wspomagania porostu włosów. 

Olejek jojoba i olej arganowy poprawiają kondycję mieszków włosowych. 

Olejek z pestek winogron i olejek z kiełków pszenicy zawierają przeciwutleniacze i kluczowe składniki odżywcze, dzięki którym  wspierają słabe i łamliwe włosy, wspomagają ich wzrost i zapobiegają wypadaniu. 

Olejek kawowy wspomaga wzrost włosów, dodaje im blasku i ochrony, dzięki czemu broda wygląda perfekcyjnie.

Jak używać olejek do brody:

  • Krok 1: Oczyść brodę wodą i osusz ją.
  • Krok 2: Wylej na dłoń odpowiednią ilość olejku do brody Indus Valley w zależności od rozmiaru brody i zanurz w nim opuszki palców.
  • Krok 3: Rozprowadź olej równomiernie na brodzie, najpierw u nasady włosów, a następnie na całej ich długości. Nie zapomnij o wąsach.
  • Krok 4: Jeśli na dłoni zostanie Ci jeszcze olej, możesz nałożyć go na włosy lub wytrzeć.
  • Krok 5: Najlepsze efekty przynosi regularne stosowanie.

Pojemność: 30 ml

Skład

Argan (Argania spinosa) oil, Grape seed (vitis vinifera) oil, Sweet almond (Prunus amygdalus dulcis) oil, Jojoba (simmondsia chinensis) oil, Apricot (prunus armenica) oil, Brahmi (Bacopa monnieri) extract, Bhringraj (eclipta alba) extract, Methi (trigonella foenum-graecum) seed extract, Patchouli (Pogostemon cablin) oil, Wheat germ (triticum vulgare) oil, Bergamot (citrus bergamia) oil, Lavender (lavandula angustifolia) oil, Black pepper (piper nigrum) oil, Onion (allium cepa) oil, Coffe (coffe arabica) oil, Shea (butyrospermum parkii) butter, Olive (olea europaea) oil, Coconut (cocos nucifera) oil, Aloe vera (Aloe barbadensis) extract.

Składnik

kozieradka, olej z pestek moreli, olejek bergamotowy, aloes, bhringraj, brahmi, kawa, masło shea, olejek arganowy, olejek jojoba, olejek kokosowy, olejek lawendowy, olejek migdałowy, olejek paczulowy, olejek winogronowy, olejek z kiełków pszenicy, oliwa z oliwek

Producent

Indus Valley

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Naturalny olejek do pielęgnacji brody”

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

Zobacz kosmetyki z olejem z pestek moreli lub poczytaj o zastosowaniu oleju z pestek moreli w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Olejek arganowy w kosmetyce

Olejek arganowy wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Neutralizując aktywność wolnych rodników, uszkadzających włókna kolagenu i elastyny, opóźnia proces starzenia się skóry i zapobiega przedwczesnemu tworzeniu się zmarszczek. Co więcej, analizy potwierdzają, że działa hamująco na proces syntezy melaniny, czyli melanogenezę. Jest więc zalecany w przypadku przebarwień różnego typu, np. posłonecznych, pozapalnych (pozostałych np. po trądziku) czy pojawiających się w późniejszym wieku tzw. plam starczych. Sprawdza się także w pielęgnacji każdego rodzaju włosów: od suchych po przetłuszczające się.

Zobacz kosmetyki z olejkiem arganowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku arganowego w kosmetyce.

Oliwa z oliwek w kosmetyce

Oliwę z oliwek stosuje się w produktach do pielęgnacji twarzy, ciała oraz włosów. Można ją znaleźć w kosmetykach dla dzieci i niemowląt oraz preparatach do masażu, ujędrniających i przeciwzmarszczkowych. Jest składnikiem naturalnych balsamów, kremów, szamponów oraz żeli pod prysznic. Występuje, w niezmienianych od pokoleń, recepturach mydeł savon noir oraz Aleppo. Oliwkowe kosmetyki przeznaczone są do pielęgnacji cery normalnej, suchej, wrażliwej oraz atopowej.

Zobacz kosmetyki z oliwą z oliwek lub poczytaj o zastosowaniu oliwy z oliwek w kosmetyce.

Olejek paczulowy w kosmetyce

Olejek paczulowy zawiera ok. 70 substancji, które decydują o jego właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciwwirusowych i przeciwzapalnych. Przyspiesza gojenie się ran i regenerację skóry, działa również ściągająco, antyoksydacyjnie i tonizująco. Olejek paczulowy wspomaga leczenie trądziku, egzemy, łupieżu, grzybicy. Opóźnia proces fotostarzenia się skóry, zwiększając jej odporność na szkodliwe działanie wolnych rodników.

Zobacz kosmetyki z olejkiem paczulowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku paczulowego w kosmetyce.

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.

Właściwości Brahmi

Brahmi to pnąca, wieloletnią rośliną uprawowa, która porasta podmokłe tereny Południowych Indii, Amerykę Środkową, Nepal i Sri Lankę, a także Chiny oraz Tajwan. Charakteryzuje się mięsistymi, dość grubymi liśćmi oraz białymi, cztero- lub pięciopłatkowymi kwiatami. Brahmi stanowi jedno z najważniejszych ziół w medycynie ajurwedyjskiej. Stosowane jest zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie. Polecane jest jako środek zapobiegający wypadaniu włosów oraz wielu problemom skórnym.

Zobacz kosmetyki z brahmi lub poczytaj o zastosowaniu brahmi w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.