Nawilżający balsam do ciała – Wakacje na Bali

48.50

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5906874158890 Kategoria:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Naturalny balsam do ciała Wakacje na Bali, nawilżający, 200 ml, Hagi

Naturalny balsam do ciała z serii Wakacje na Bali przeznaczony jest do skóry suchej. Mieszanka egzotycznego masła monoi i bogatego masła shea oraz zimnotloczonych olejów stanowi bazę, która pozwoli na odpowiednie natłuszczenie. Wysoka zawartość roślinnej gliceryny odpowiada za utrzymanie wody w skórze. Dodatek ekstraktu z bambusa, ogórka i hibiskusa pozwoli na stymulację produkcji kolagenu, złagodzenie podrażnień i zapewni efekt długotrwałego nawilżenia.

Dla jeszcze skuteczniejszego działania dodaliśmy hydrolizat protein owsa, który działa nawilżająco, łagodząco i filmotwórczo. Dzięki zdolności wiązania wody w naskórku przeciwdziała jej utracie zapewniając odpowiednie nawilżenie.

Egzotyczny zapach trawy cytrynowej, grapefruita, szałwii i cedru oraz słodkiej wanilii zostaje na skórze na długi czas.

Sposób użycia:

  • Rozsmaruj na suchej i czystej skórze.
  • Nie stosuj w przypadku alergii na którykolwiek ze składników.

Więcej o składnikach balsamu Hagi Wakacje na Bali:

  • Kompleks ekstraktów z ogórka, hibiskusa, bambusa – mieszanka roślinnych ekstraktów ma za zadanie odświeżyć i zrewitalizować skórę. Nie tylko działa oczyszczająco, ale też łagodzi podrażnienia i ujędrnia. Ogórek sprawdza się nie tylko położony na oczy! To surowiec, który koi oraz delikatnie rozjaśnia skórę. Ekstrakt z hibiskusa ma działania kondycjonujące. Polecany jest także po opalaniu. Bambus to źródło witamin, krzemu i cennych flawonoidów, które mają działanie antyoksydacyjne chroniąc skórę przed starzeniem.
  • Olej Monoi – uzyskiwany jest poprzez zatapianie kwiatów Gardenii Thaitańskiej na 15 dni w oleju kokosowym w celu pozyskania jej pięknego zapachu tradycyjną metodą enfluarage. Właściwości tej rośliny zwanej „Tiare Tahiti – Kwiat Tahiti” są znane w Polinezji od dawna i oprócz działania aromaterapeutycznego (migreny) są symbolem uczuć, namiętności i gościnności. Jest również składnikiem wielu znanych perfum.
  • Olej morelowy – czy jest coś pyszniejszego niż dojrzała, pachnąca morela w środku lata? Niech i nasza skóra rozkoszuje się morelową dobrocią. Ten delikatny i uniwersalny olej zawiera fosfolipidy i fitosterol oraz niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które mają szczególnie korzystne działanie na skórę, dobrą wchłanialność i działanie przeciwalergiczne. Delikatne właściwości oleju z pestek moreli są znane od dawna i szeroko wykorzystywane do pielęgnacji skóry dzieci. Nasz olej morelowy jest zimnotłoczony, co oznacza, że nie traci nic ze swoich bogatych właściwości. Pochodzi z polskiej tłoczarni, która dostarcza nam lokalny, świeży surowiec.

Pojemność: 200 ml

Skład

Aqua, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Isoamyl Laurate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetyl Alcohol, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hydrolysed Oats, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa (Hibiscus) Flower Extract, Bambusa Vulgaris (Common Bamboo) Leaf/Stem Extract, Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Salvia Lavandulifolia (Sage) Leaf Oil, Juniperus Mexicana (Cedarwood) Oil , Gardenia Taitensis Flower Extract, Tocopherol (Vitamin E), Xanthan Gum, Parfum, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol*, Citral*, Geraniol*, Limonene*, Citronellol*, Eugenol*

*potencjalne alergeny

Składnik

bambus, hibiskus, ogórek, olej z pestek moreli, owies, jałowiec, masło shea, olejek kokosowy, olejek makadamia, olejek winogronowy, szałwia, trawa cytrynowa, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Producent

Hagi

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra sucha

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Nawilżający balsam do ciała – Wakacje na Bali”

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

Zobacz kosmetyki z olejem z pestek moreli lub poczytaj o zastosowaniu oleju z pestek moreli w kosmetyce.

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Hibiskus w kosmetyce

Hibiskus, znany także pod nazwą ketmia, to pochodzący z Indii i Malezji ozdobny krzew, który zadomowił się w naszych ogrodach i na okiennych parapetach. Jego duże, niezwykle dekoracyjne kwiaty, cenione są nie tylko ze względu na walory estetyczne, ale i prozdrowotne. Stosowane od wieków smaczne herbatki z hibiskusowego suszu to naturalny sposób na walkę z przeziębieniem, osłabieniem odporności i nadciśnieniem. Orzeźwiające napoje to nie jedyne zastosowanie kwiatu. Dzięki bogactwu składników aktywnych, hibiskus jest coraz częściej wykorzystywany w kosmetyce.

Zobacz kosmetyki z hibiskusem lub poczytaj o zastosowaniu hibiskusa w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Jałowiec w kosmetyce

Jałowiec jest nie tylko cenioną przyprawą. Pełni także ważną rolę w medycynie ludowej oraz ziołolecznictwie. Jest stosowany w formie odwarów, naparów oraz nalewek. Ze względu na swe cenne właściwości oraz przyjemny, leśny aromat, coraz częściej wykorzystuje się go również w kosmetyce. Jałowiec znajdziemy w kosmetykach do twarzy, ciała oraz włosów. Stanowi składnik aktywny preparatów na porost włosów, przeciwłupieżowych i antygrzybicznych. Występuje w kosmetykach przeznaczonych do walki ze zmarszczkami, cellulitem i rozstępami. Jest wykorzystywany w maściach, olejkach i balsamach przeciwreumatycznych (na ból mięśni i stawów), a także w kosmetykach wyszczuplających i modelujących ciało. Tak szerokie zastosowanie jałowca w kosmetyce wynika z jego bogatego składu.

Zobacz kosmetyki z jałowcem lub poczytaj o zastosowaniu jałowca w kosmetyce.

Olejek makadamia w kosmetyce

Olejek makadamia zadba o skórę włosy i paznokcie. To niezwykle uniwersalny, naturalny kosmetyk do pielęgnacji wszystkich typów cery, niezależnie od wieku. Jest dobrze tolerowany nawet przez wrażliwą skórę. Stanowi doskonałą bazę domowych kosmetyków, a jego zastosowanie jest niezwykle wszechstronne. To cenne źródło witamin m.in. A, B i E. Zawiera także fenole, lecytynę oraz liczne składniki mineralne. Posiada wysokie stężenie niezbędnych nienascyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Znajdziemy w nim kwas oleinowy (67%), kwas oleopalmitynowy (24%) oraz kwas palmitynowy (10%).
Zobacz kosmetyki z olejkiem makadamia lub poczytaj o zastosowaniu olejku makadamia w kosmetyce.

Szałwia w kosmetyce

Szałwia wpływa korzystnie zarówno na stan skóry jak i włosów. Pomaga zwalczać infekcje grzybicze, stany zapalne, trądzik oraz łupież. Zwęża nadmiernie rozszerzone pory oraz przyspiesza gojenie drobnych ran i zadrapań. Zapobiega powstawaniu wykwitów ropnych w obrębie zmian trądzikowych. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników oraz nadmiernemu wydzielaniu sebum.

Poczytaj więcej o zastosowaniu szałwii w kosmetyce.

Trawa cytrynowa w kosmetyce

Trawa cytrynowa pojawia się głównie jako składnik dezodorantów i perfum, ale działa ona nie tylko orzeźwiająco. Posiada silne właściwości przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Pobudza krążenie, rozgrzewa, redukuje obrzęki. Ściąga rozszerzone pory, hamuje nadprodukcję łoju. Działa antyoksydacyjnie. W aromaterapii zalecana jest w depresji i stresie jako środek poprawiający nastrój i koncentrację.

Zobacz kosmetyki z trawą cytrynową lub poczytaj o zastosowaniu trawy cytrynowej w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.