Nierafinowany olej z czarnuszki

21.99

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy już od 10,50 zł

  • Paczkomat InPost: 10.50 zł
  • Kurier InPost: 11.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 14.90 zł
  • Darmowa dostawa od 129 zł

Wysyłka już od 10,50 zł

Przy zakupie powyżej 129 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Nierafinowany, zimnotłoczony olej z nasion czarnuszki siewnej to wyjątkowy olej do pielęgnacji ciała, twarzy i włosów. Zawiera olejek lotny, którego głównym składnikiem jest aktywny farmakologicznie tymochinon, witaminy, minerały, alkaloidy, flawonoidy, saponiny i fitosterole. Olej w 85% zawiera niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 i omega-9 oraz rzadko występujący kwas eikozadienowy (2,6-3%) o właściwościach przeciwzapalnych

Olej z czarnuszki Arganove nie zawiera sztucznych barwników, konserwantów ani perfum. Charakteryzuje się specyficznym, lekko pieprzno-korzennym zapachem i ma kolor od jasno do ciemnobrązowego. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce. Szklana butelka zakończona jest pipetą, która ułatwia aplikację produktu.

Zastosowanie olejku z czarnuszki:

  • Odżywia komórki i poprawia kondycję skóry
  • Ma właściwości przeciwzapalne
  • Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry
  • Chroni i regeneruje komórki przed procesem starzenia
  • Zwalcza alergie skórne
  • Odbudowuje gospodarkę lipidową skóry
  • Redukuje wydzielanie sebum
  • Zmniejsza nasilenie stanów zapalnych
  • Stosowany na włosy znacząco je wzmacnia
  • Użyty przy olejowaniu włosów wzmacnia skórę głowy, eliminuje łupież i zapobiega wypadaniu włosów
  • Polecany do masażu ciała
  • Stosowany na skórę ze schorzeniami typu egzema czy łuszczyca
  • Skuteczny w walce z trądzikiem

Pojemność: 50 ml

Skład

100% Nigelle Sativa Oil

Problematyka

łupież, podrażnienia, trądzik, wypadanie włosów, zmarszczki

Producent

Arganove

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Rodzaj włosów

Włosy osłabione, Włosy tłuste

Składnik

czarnuszka siewna

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Nierafinowany olej z czarnuszki”

Olejek z czarnuszki - kosmetyki

Czarnuszka siewna działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Wykazuje silne właściwości antyoksydacyjne. Nawilża i regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia, również te wywołane oddziaływaniem promieniowania UV, przyspiesza gojenie się ran. Działanie czarnuszki nie ogranicza się wyłącznie do poprawy kondycji skóry. Olejek z czarnuszki stosowany jest w pielęgnacji włosów. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejszając nadmierne przetłuszczanie się, eliminuje łupież, Wzmacnia i odżywia cebulki.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z czarnuszki lub poczytaj o zastosowaniu czarnuszki w kosmetyce.

Być może spodoba Ci się również…

  • Szampon na problemy skórne z olejem z czarnuszki

  • Olejek z czarnuszki 50ml

  • Krem na noc – olejek z opuncji figowej i czarnuszki

  • Olej z czarnuszki BIO 125ml