Olej z kiełków pszenicy

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

9.5013.90

Clear

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: Brak danych Kategorie: , ,

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Olej z kiełków pszenicy, nierafinowany Esent

Dzięki unikalnemu składowi , a przede wszystkim bardzo wysokiej zawartości naturalnej witaminy E(149,40 mg na 100 g oleju) , uelastycznia i “napina” skórę zmniejszając widoczne zmarszczki. Naturalna witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, stąd i olej jest antyoksydantem, chroniącym skórę przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników.
Poza witaminą E w składzie oleju znajdziemy: ceramidy, lecytynę, nienasycone kwasy tłuszczowe. Ceramidy opóźniają naturalne procesy starzenia skóry, lecytyna i kwasy tłuszczowe z kolei dbają o bieżącą kondycję i prawidłowe nawilżenie skóry. Olej ma właściwości przeciwzapalne, przeciw-obrzękowe, a także kojące (choć te ostatnie nie są tak silne jak w przypadku np: oleju andiroba).

Stosowany na włosy – ogranicza wypadanie włosów, odżywiając cebulki włosowe i pobudzając mikro-krążenie w skórze.

Stosowanie:

Olej z kiełków pszenic należy do olejów “ciężkich” (mocno tłustych), a mając na uwadze jego bogaty skład, można śmiało go mieszać z innymi “lżejszymi” olejami ( słodki migdał, jojoba, bądź skwalan oliwny), aby nie pozostawiał na skórze uczucia tłustości i szybciej się wchłaniał.

Stosowany jako baza “maski” na włosy, wymaga zmycia delikatnym szamponem po około 40 minutach od nałożenia.

Zalecane stężenie w formułach kosmetycznych 5-95%.

INCI:

100% Triticum Vulgare  Oil

Pojemność:

20 ml, 50 ml

Producent

Esent

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha, skóra wrażliwa

Problematyka

zmarszczki

Składnik

olejek z kiełków pszenicy

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Olej z kiełków pszenicy”

Olejek z kiełków pszenicy w kosmetyce

Olejek z kiełków pszenicy wyróżnia się wysoką zawartością witaminy E. Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki skóry przed atakami ze strony wolnych rodników, oraz pobudza syntezę kolagenu. Polecany jest więc w pielęgnacji jako element profilaktyki anti-aging. Warto również sięgać po niego w celu zmniejszenia widoczności istniejących blizn (np. rozstępów) bądź aby zapobiegać powstawaniu nowych.

Zobacz kosmetyki z olejkiem z kiełków pszenicy lub poczytaj o zastosowaniu olejku z kiełków pszenicy w kosmetyce.