prn. 17, 2022

Beta-glukan w kosmetyce

Kategorie:
Beta-glukan w kosmetyce

Beta-glukan to niezwykle cenny surowiec kosmetyczny wykorzystywany w produktach zarówno do pielęgnacji skóry jak i włosów. Z łatwością przenika przez barierę naskórka, dzięki czemu potrafi działać stymulująco na produkcję kolagenu oraz komórek immunologicznych. Tworzy na powierzchni skóry film ochronny, co skutecznie i długotrwale zwiększa zdolność do zatrzymywania nawilżenia w jej głębszych warstwach. Jest cennym antyoksydantem oraz składnikiem o działaniu przeciwzapalnym. Stosowany na włosy regeneruje uszkodzenia i zwiększa ich wytrzymałość.

czytaj więcej →