Krem do rąk aloesowy

18.90

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 14.5 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 5902249017229 Kategoria: Tag:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Bogaty krem do rąk Aloesove, przeznaczony do codziennej pielęgnacji suchych i podrażnionych dłoni. Zawiera olej z pestek winogron, który szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości. Wraz z masłami Shea i kakaowym odżywiają skórę, łagodzą i koją podrażnienia. Mocznik likwiduje szorstkość, intensywnie nawilża i zmiękcza. Organiczny ekstrakt z aloesu gwarantuje regenerację bariery hydrolipidowej, która jest naturalną warstwą ochronną. Systematyczne stosowanie zapewnia dłoniom optymalne nawilżenie i gładkość.

*Kompleks antyoksydacyjny ACGG to unikalne połączenie ekstraktów z aloesu, wąkroty azjatyckiej, miłorzębu japońskiego i zielonej kawy. Synergistyczne działanie gwarantuje utrzymanie skóry w świetnej kondycji, nawilżonej i odpornej na szkodliwe działanie szkodliwych czynników zewnętrznych. **EGCG to najsilniejszy antyoksydant izolowany z liści zielonej herbaty. Wspiera funkcje ochronne skóry, opóźniając efekty jej starzenia.

Pojemność: 100 ml

Skład

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Sorbitan Stearate, Sucrose Cocoate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Urea, Helianthus Annuus Seed Oil, Aloe Barbadensis Leaf Extract*, Centella Asiatica Extract*, Ginkgo Biloba Leaf Extract*, Coffea Arabica (Coffee) Fruit Extract*, Epigallocatechin Gallatyl Glucoside**, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Cetyl Alcohol, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Składnik

ginkgo biloba, aloes, centella asiatica, kawa, masło kakaowe, masło shea, mocznik, olejek winogronowy, witamina E

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, syntetycznych substancji zapachowych, sztucznych barwników, tłuszczów zwierzęcych

Producent

Aloesove

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra mieszana, skóra naczynkowa, skóra normalna, skóra sucha, skóra tłusta, skóra wrażliwa, skóra zmęczona

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do rąk aloesowy”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Mocznik w kosmetyce

Mocznik stanowi naturalny składnik warstwy rogowej naskórka. Występuje w składzie NMF (Natural Moisturising Factor), czyli kompozycji związków odpowiadających za utrzymanie odpowiedniego nawilżenia i elastyczności skóry. Stanowi aż 7% składu NMF. Wraz z wiekiem ilość mocznika w skórze maleje, stąd wskazane jest uzupełnianie jego braku poprzez aplikację kosmetyków i maści z jego zawartością.

Zobacz kosmetyki z mocznikiem lub poczytaj o zastosowaniu mocznika w kosmetyce.

Wąkrota azjatycka (Centella Asiatica) w kosmetyce

Centella Asiatica zawiera niezwykle cenione w kosmetyce triterpenowe saponiny; madekasozyd i azjatykozyd. Madekasozyd skutecznie zwalcza stany zapalne skóry, które towarzyszą m.in. podrażnieniom, infekcjom i trądzikowi. Wspomniane reakcje zapalne, według teorii inflammaging, przyczyniają się bezpośrednio do powstawania zmarszczek oraz degradacji włókien kolagenu i elastyny. Madekasozyd pomaga zmniejszyć nadreaktywność skóry na drażniące działanie czynników zewnętrznych takich jak detergenty czy zanieczyszczenia. Łagodzi podrażnienia i redukuje zaczerwienienia oraz towarzyszący im uporczywy świąd. Działa stymulująco na fibroblasty, czyli komórki skóry właściwej, odpowiedzialne za produkcję kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego.

Zobacz kosmetyki z centellą asiatica lub poczytaj o zastosowaniu centelli asiatica w kosmetyce.

Masło kakaowe w kosmetyce

Masło kakaowe dzięki bogactwu polifenoli, wykazujące silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Działanie to dodatkowo wzmacniają teobromina i kofeina. W efekcie kosmetyki powstające na bazie masła kakaowego skutecznie walczą z nadmiarem wolnych rodników, powstających m.in. na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki z masłem kakaowym lub poczytaj o zastosowaniu masła kakaowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.

Aloes w kosmetyce

Aloes jest bogatym źródłem witaminy E oraz C, które wraz z aloesową zawiesiną są bardzo łatwo absorbowane w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i powstawaniu zmarszczek. Regularne stosowanie aloesowych kosmetyków zapewnia prawidłowy poziom nawilżenia naskórka oraz wpływa korzystnie na elastyczność skóry i redukcję zmarszczek.

Zobacz kosmetyki z aloesem lub poczytaj o zastosowaniu aloesu w kosmetyce.