Odżywcza pomadka ochronna

Drodzy Klienci,
Informujemy, iż w dniach od 13 do 25 lipca będziemy przebywali na urlopie.
Na wszystkie zapytania kierowane na Messenger sklepu lub skrzynkę e-mail postaramy się odpowiedzieć bez zbędnej zwłoki.
Zamówienia złożone w czasie naszej nieobecności zostaną zrealizowane z końcem miesiąca.
Pozdrawiamy serdecznie!

13.00

Na stanie

Wysyłamy w: 1-3 dni robocze

Koszt dostawy od 11.9 zł

  • Paczkomat InPost: 11.9 zł
  • Kurier InPost: 12.9 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 17.90 zł
  • Darmowa dostawa od 165 zł
SKU: 5902249011159 Kategoria:

Wysyłka od 11.9 zł

Przy zakupie powyżej 165 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Pomadka ochronna Vianek zawiera odżywcze oleje (z pestek moreli, rokitnikowy, sojowy, jojoba), wosk pszczeli oraz masła (kakaowe, shea). Doskonale nawilża i natłuszcza usta, zapobiegając ich wysychaniu i pękaniu.

Pomadka posiada smakowity zapach mango i brzoskwini.

Waga: 4.6 g

Skład

Glycine Soja Oil, Hippophae Rhamnoides Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cera Alba, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Lanolin, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Parfum.

Składnik

lanolina, olej z pestek moreli, masło kakaowe, masło shea, olejek jojoba, olejek rokitnikowy, wosk pszczeli

Kraj pochodzenia

Polska

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych barwników

Producent

Vianek

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Odżywcza pomadka ochronna”

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne skóry. To bogactwo witaminy A oraz E. Olej ten bardzo dobrze współgra z lipidami naskórka. Szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego, lepkiego filmu.

Zobacz kosmetyki z olejem z pestek moreli lub poczytaj o zastosowaniu oleju z pestek moreli w kosmetyce.

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Wosk pszczeli w kosmetyce

Wosk pszczeli od wieków wykorzystywany jest w medycynie naturalnej. Pełni również ważną funkcję w kosmetyce. Dzięki bogactwu karotenoidów, węglowodanów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych działa natłuszczająco, ochronnie i przeciwzmarszczkowo. Odżywia, uelastycznia, wygładza i zmiękcza skórę oraz tworzy naturalny film ochronny skutecznie zapobiegający utracie wilgoci z naskórka. Wykazuje właściwości regenerujące i bakteriobójcze.

Zobacz kosmetyki z woskiem pszczelim lub poczytaj o zastosowaniu wosku pszczelego w kosmetyce.

Masło kakaowe w kosmetyce

Masło kakaowe dzięki bogactwu polifenoli, wykazujące silne właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Działanie to dodatkowo wzmacniają teobromina i kofeina. W efekcie kosmetyki powstające na bazie masła kakaowego skutecznie walczą z nadmiarem wolnych rodników, powstających m.in. na skutek oddziaływania na skórę promieniowania UV.

Zobacz kosmetyki z masłem kakaowym lub poczytaj o zastosowaniu masła kakaowego w kosmetyce.

Olej rokitnikowy pozyskiwany jest z samych nasion bądź z całego owocu (pulpy owocowej). Pod względem składu nie ma sobie równych. Najważniejszym bogactwem surowca są zawarte w nim kwasy tłuszczowe nienasycone, a wśród nich kwas linolowy (omega-6), alfa-linolenowy (omega-3), oleinowy (omega-9) i – prawdziwa perełka – kwas palmitooleinowy (omega-7), bardzo rzadko spotykany w innych olejach roślinnych, a szczególnie ważny z uwagi na fakt, że jest komponentem lipidów skóry.

Zobacz kosmetyki z rokitnikiem lub poczytaj o zastosowaniu rokitnika w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.