Relaksujący olejek do masażu Róża z Pomarańczą

5.00 out of 5 based on 3 customer ratings

150 ml

25.90

Na stanie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: sb-06 Kategoria: Tag:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Olejek do masażu na bazie mieszanki olejów z pestek winogron i jojoba to produkt naturalny, bez dodatku sztucznych konserwantów, barwników oraz parafiny. Specjalnie dobrana baza kosmetyku ułatwia masaż (ma dobry poślizg) oraz nadaje skórze gładkość i elastyczność. Olejek z dodatkiem olejków eterycznych pomarańczowego i różanego uwalnia od stresu, relaksuje i odpręża. Posiada wspaniały cytrusowo – kwiatowy zapach.

Składniki aktywne olejku do masażu Róża z Pomarańczą

  • olejek winogronowy – nie zatyka porów oraz nie powoduje zaskórników. Sprawdzi się dobrze w pielęgnacji każdego typu skóry. Doskonale odżywia i wygładza ciało.
  • olejek jojoba – cechuje się bardzo dużą bio-zgodnością ze skórą. Zapobiega utracie wilgoci z naskórka. Odżywia, zmiękcza i natłuszcza skórę. Łagodzi stany zapalne.
  • naturalny olejek eteryczny ze skórki pomarańczy – niweluje zmęczenie i przywraca dobry nastrój. Działa antybakteryjnie i przeciwwirusowo.
  • ekstrakt z rozmarynu – działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Wykazuje właściwości grzybobójcze i antyreumatyczne. Działa wzmacniająco na organizm

Zalety kosmetyku

  • naturalne olejki roślinne
  • poręczna buteleczka
  • relaksujący, przyjemny aromat

Pojemność: 150 ml.

Rodzaj skóry

skóra dojrzała, skóra sucha, skóra zmęczona

Kraj pochodzenia

Polska

Producent

Subtle Beauty

Nuta zapachowa

zapach cytrusowy, zapach różany

Nie zawiera

parabenów, parafiny, pochodnych ropy naftowej, SLES, SLS, sztucznych konserwantów, tłuszczów zwierzęcych

Problematyka

stres

Rodzaj

kosmetyki aromaterapeutyczne, kosmetyki naturalne

Skład

vitis vinifera, simondsia chinensis, citrus dulcis, aroma, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract.

Pojemność

150 ml

Składnik

olejek jojoba, olejek winogronowy, rozmaryn

  1. Kazimierz Poznan

    Zdecydowanie ładniejszy zapach od lawendowego wg mojej żony… Naturalny skład. Niska cena. Olejek bardzo wydajny. Do masażu i nawilżania nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu do innych zapachów z tej serii.

  2. Evela Sanok

    Długo szukałam naturalnego olejku do masażu i znalazłam. Przyjemnie pachnie i jest wydajny. Nie jest też drogi. Ładnie wygładza skórę i ujędrnia. Jego używanie to przyjemność.

  3. grubasue

    Olejek jest naturalny, pięknie pachnie, raczej jest to zapach pomarańczowy moim zdaniem. Jest też tani.

Dodaj opinię

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji kremów, balsamów czy maseczek. Pod względem chemicznym, składem przypomina ludzkie sebum, dzięki czemu pomaga zachować skórze naturalną równowagę hydro-lipidową. Sprawdzi się dobrze zarówno w pielęgnacji cery suchej i wrażliwej jak i tłustej ze skłonnością do trądziku oraz zaskórników. Sprawia, że skóra staje się lepiej nawilżona, bardziej napięta i wyraźnie gładsza. Pielęgnuje także włosy. Przywraca blask zniszczonym, przesuszonym pasmom.

Zobacz kosmetyki z olejkiem jojoba lub poczytaj o zastosowaniu oleju jojoba w kosmetyce.

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł kosmetyczny. Olejek winogronowy znajdziemy w składzie kremów do twarzy, balsamów do ciała czy odżywek do włosów.

Zobacz kosmetyki z olejkiem winogronowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku winogronowego w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.