Black Friday! 🔥 Nie przegap niesamowitych okazji! 🔥 Sprawdź nasze super oferty >>

Nowości w oily.pl

  • Kadzidełka stożkowe – jaśmin

    Kadzidełka stożkowe – jaśmin

  • Kadzidełka stożkowe – czerwona róża

Wysyłka już od 10,95 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta.

Gorące trendy

  • Sojowy wosk zapachowy – Smocza Krew

    4.50
  • Palo Santo – drewienka do spalania – kadzidło 50g

  • Krem do stóp z mocznikiem 15% i lanoliną

    Krem do stóp z mocznikiem 15% i lanoliną

Wyprzedaż

  • Bambusowy kominek do olejków i wosków zapachowych Voile

  • Baza pod makijaż do cery suchej

  • Baza pod makijaż do cery tłustej

  • BIO olejek na blizny i rozstępy

Przebarwienia

Przebarwienia to wynik nadprodukcji melaniny – barwnika skóry. Przyczyną ich powstawania jest najczęściej zbyt duża ekspozycja na słońce. Powodem pojawienia się nieestetycznych plamek pigmentacyjnych bywa także trądzik, uwarunkowanie genetyczne oraz przyjmowanie niektórych leków. Zmian barwnikowych przybywa także z wiekiem. W ich powstawaniu, podobnie jak w powstawaniu zmarszczek, biorą udział wolne rodniki.

Kosmetyki na przebarwienia »

Zmarszczki

Powstawanie zmarszczek jest zjawiskiem nieuchronnym, będącym efektem naturalnego procesu starzenia się całego organizmu, a więc i skóry. Stosując odpowiednie kosmetyki, można nieco odsunąć w czasie pojawienie się pierwszych linii. Pomocną dłoń wyciąga do nas natura, oferując surowce korzystnie oddziałujące na kondycję skóry. Naturalne wyciągi roślinne, ekstrakt ze śluzu ślimaka oraz bakuchiol zadbają o prawidłowy poziom nawilżenia i pobudzą produkcję kolagenu.

Kosmetyki na zmarszczki »

Podrażnienia

Cera wrażliwa nadmiernie reaguje na czynniki zewnętrzne. Wykazuje skłonność do alergii oraz pękania naczynek. Pojawiają się na niej zaczerwienienia, którym często towarzyszy wysypka, uczucie pieczenia, świąd oraz nadmiernie łuszczący się naskórek.

Kosmetyki do skóry wrażliwej »

Trądzik

Sebum jest niezbędne dla dobrej kondycji skóry. Chroni ją przed działaniem czynników zewnętrznych, zapobiega utracie nawilżenia, wpływa na jej elastyczność. Problem pojawia się wówczas, gdy zaburzeniu ulega proces jego produkcji i łoju wytwarzanego jest zbyt dużo.

Kosmetyki na trądzik »

Cienie pod oczami

Zmęczenie i stres niekorzystnie odbijają się na naszej twarzy. Siedzący tryb życia, brak odpowiedniej ilości snu oraz niewłaściwa dieta uwidaczniają się na skórze pod postacią zmarszczek i cieni pod oczami. Stan cery pogarsza się wraz z wiekiem. Naturalne ekstrakty roślinne pomogą odzyskać świeżość spojrzenia.

Kosmetyki na cienie pod oczami »

Łupież

Łupież to jedno z najczęściej występujących i najbardziej uciążliwych schorzeń dermatologicznych. Wiąże się z nim nie tylko obecność nieestetycznie wyglądających łusek, ale również występowanie uporczywego świądu, a nawet osłabienie włosów.

Kosmetyki na łupież »

Wypadanie włosów

Jeśli Twoje włosy są osłabione i mają tendencję do wypadania przyjrzyj się wnikliwie swoim codziennym nawykom pielęgnacyjnym. Zdrowiu włosów szkodzi m.in. nadmiar środków do stylizacji oraz rozczesywanie mokrych kosmyków.

Kosmetyki na wypadanie włosów »

Siwienie

Fizjologiczny proces siwienia włosów rozpoczyna się już między 30. a 40. rokiem życia. Przyczyną jest wygasanie aktywność melanocytów. Jest wiele naturalnych metod mających na celu spowolnienie siwienia.

Kosmetyki na siwienie »

Cellulit

Cellulit, czyli lipodystrofia, szerzej znany jako „pomarańczowa skórka”, to defekt kosmetyczny występujący u nawet 98% kobiet. Uwidacznia się zwykle w okresie dojrzewania, a gdy już zagości na skórze – niełatwo się go pozbyć. Ale walkę podjąć warto i to nie tylko z uwagi na nieestetyczny wygląd. Nasilone zmiany cellulitowe są sygnałem, że poważnie zaburzone jest krążenie żylno-limfatyczne.

Kosmetyki na cellulit »

Rozstępy

Rozstępy mają postać wrzecionowatych zmian na skórze. Podobnie jak blizny, początkowo przybierają kolor czerwony, z czasem bledną. Są efektem zerwania włókien kolagenowych. Powstają najczęściej na podłożu różnego rodzaju zmian hormonalnych oraz w wyniku nadmiernego rozciągania się skóry. Mogą pojawić się podczas szybkiego wzrostu, w trakcie dojrzewania i przybierania na wadze.

Kosmetyki na rozstępy »

Ból mięśni i stawów

Najczęstszą przyczyną bólu mięśni i stawów jest przeciążenie, przebyty uraz lub stan zapalny. Dolegliwościom towarzyszy czasem obrzęk, zaczerwienienie oraz ograniczenie ruchomości. W łagodzeniu objawów pomocny może okazać się delikatny masaż z zastosowaniem preparatów zawierających w swym składzie ekstrakty roślinne o działaniu przeciwzapalnym i przeciwobrzękowym.

Maści na ból mięśni i stawów »

Bestsellery

  • Olejek neem 100% 100ml

  • Olejek lawendowy

  • Olejek eteryczny z drzewa herbacianego

  • Olejek sandałowy

Na blogu Oily.pl

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli w kosmetyce

Olej z pestek moreli składa się w 90% z niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Jest cennym źródłem kwasu linolenowego, który wzmacnia naturalne funkcje ochronne [read more]

Goździk w kosmetyce

Goździk w kosmetyce

Goździki to suszone pąki goździkowca korzennego – wiecznie zielonego drzewa. Ich właściwości są znane i cenione od wieków. Stanowią źródło mikroelementów – magnezu, fosforu, [read more]

Skrzyp polny w kosmetyce

Skrzyp polny w kosmetyce

Skrzyp polny to pospolicie występująca w Polsce roślina, uważana za chwast. Znajdziemy ją na łące i obrzeżach pól. Od wieków ceniona jest w medycynie [read more]

Beta-glukan w kosmetyce

Beta-glukan w kosmetyce

Beta-glukan to niezwykle cenny surowiec kosmetyczny wykorzystywany w produktach zarówno do pielęgnacji skóry jak i włosów. Z łatwością przenika przez barierę naskórka, dzięki czemu [read more]

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy w kosmetyce

Kwas hialuronowy w sposób naturalny występuje w ludzkim organizmie zatem jest przez niego łatwo przyswajalny i jednocześnie bardzo bezpieczny w stosowaniu. To jeden z [read more]

Toniki do cery trądzikowej

Toniki do cery trądzikowej

Jeśli twoja cera ma skłonność do przetłuszczania, towarzyszy jej trądzik i przebarwienia, nie zapominaj o codziennym stosowaniu toniku dobranego do potrzeb skóry. Odpowiednia pielęgnacja [read more]

Witamina E w kosmetyce

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia [read more]

Olej lniany w kosmetyce

Olej lniany w kosmetyce

Olej lniany to niezastąpiony pomocnik w przypadku wielu problemów skórnych. Dzięki bogactwu witaminy E oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych działa intensywnie nawilżająco i regenerująco. [read more]

10 powodów, dla których warto stosować serum z witaminą C

10 powodów, dla których warto stosować serum z witaminą C

Zbawienny wpływ działania serum z witaminą C zauważysz na swojej skórze już po kilku tygodniach regularnego stosowania. Cera stanie się wyraźnie gładsza i rozpromieniona. [read more]

Olej z wiesiołka w kosmetyce

Olej z wiesiołka w kosmetyce

Olej z wiesiołka (Oeonthera Biennis Oil) jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion wiesiołka. Charakteryzuje się wyjątkowo wysoką zawartością niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych [read more]

Lecytyna w kosmetyce

Lecytyna w kosmetyce

Lecytyna stanowi jeden ze składników budulcowych błon komórkowych. Jest obecna w skórze, a jej niedobory mogą być rekompensowane poprzez zewnętrzną aplikację w postaci kremów [read more]

Olejek jojoba w kosmetyce

Olejek jojoba w kosmetyce

Olej jojoba to płynny wosk, który pozyskiwany jest w procesie tłoczenia nasion krzewu jojoba (Simmondsia Chinensis). Jest cenionym w świecie kosmetyki surowcem wykorzystywanym w produkcji [read more]

Kwas salicylowy w kosmetyce

Kwas salicylowy w kosmetyce

Kwas salicylowy (Salicylic Acid) występuje świecie roślinnym, m.in. w korze wierzby i topoli czy kwiatach rumianku. Jest wykorzystywany do produkcji kosmetyków do twarzy, ciała [read more]

Kwas migdałowy w kosmetyce

Kwas migdałowy w kosmetyce

Kwas migdałowy należy do grupy tzw. kwasów AHA (alfa-hydroksylowych). Jest bardzo delikatny w działaniu, dlatego poleca się go nawet osobom  o wrażliwej, skłonnej do [read more]

Kwas glikolowy w kosmetyce

Kwas glikolowy w kosmetyce

Kwas glikolowy (kwas hydroksyoctowy) znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Należy do grupy alfahydroksykwasów. Pozyskiwany jest z trawy trzcinowej. Z pośród wszystkich kwasów kosmetycznych wyróżnia [read more]

Borowina w kosmetyce

Borowina w kosmetyce

Borowina, nazywana czarnym złotem, od wieków wykorzystywana jest w medycynie naturalnej. Zabiegi borowinowe na twarz i ciało pod postacią kąpieli, okładów czy body wrapping, [read more]

Bakuchiol w kosmetyce

Bakuchiol w kosmetyce

Bakuchiol mimo tego, że uchodzi obecnie za nowinkę kosmetyczną, nie jest nowością dla świata nauki. Związek ten po raz pierwszy wyizolowano w 1966 z [read more]

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron w kosmetyce

Olej z pestek winogron powszechnie wykorzystujemy w kuchni. To lubiany dodatek m.in. do sałatek. Posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Z jego zalet korzysta również przemysł [read more]

Betaina w kosmetyce

Betaina w kosmetyce

Betaina jest naturalnym aminokwasem, który występuje w organizmie ludzkim. Nazwa tego składnika pochodzi od buraków cukrowych, które są jej bogatym źródłem. Jako surowiec kosmetyczny [read more]

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy w kosmetyce

Kwas mlekowy (Lactic Acid) należy do grupy kwasów AHA czyli kwasów alfa-hydroksylowych. Pozyskuje się go w w naturalnym procesie fermentacji cukrów i bakterii mlekowych [read more]

Mocznik w kosmetyce

Mocznik w kosmetyce

Mocznik to jeden z tych składników kosmetycznych, o którym możemy powiedzieć, że ma realny wpływ na naszą skórę. Jego cenne właściwości sprawiły, że znajdziemy [read more]

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza w kosmetyce

Trehaloza to cukier prosty składający się z dwóch cząsteczek glukozy. Znajdziemy go m.in. w drożdżach oraz innych grzybach, jak również niektórych bezkręgowcach czy roślinach [read more]

Peptydy w kosmetyce

Peptydy w kosmetyce

Zastosowanie peptydów w formułach kosmetycznych jest obecnie wiodącym trendem w kosmetologii. Składnik ten nazywany jest “nieinwazyjnym botoksem”. Peptydy zapewniają skórze spektakularny efekt odnowy, dlatego [read more]

Skwalan w kosmetyce

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w [read more]