Krem do cery tłustej i trądzikowej z niacynamidem

59.90

Produkt dostępny na zamówienie

Wysyłamy w: 1-4 dni robocze

Koszt dostawy już od 10.9 zł

  • Paczkomat InPost: 10.9 zł
  • Kurier InPost: 12.90 zł
  • Kurier InPost (pobranie): 16.90 zł
  • Darmowa dostawa od 185 zł
SKU: 5904302000391 Kategoria:

Wysyłka już od 10.9 zł

Przy zakupie powyżej 185 zł transport GRATIS

Zamówienia telefoniczne

tel. 790 660 222 | tel. 790 660 535

Gwarancja oryginalności

Oryginalne produkty prosto od producenta

Krem do cery tłustej i trądzikowej z niacynamidem, SMART B, 50 ml, Hagi

Poznaj krem z niacynamidem Hagi SMART B

Krem do cery z niacynamidem Hagi SMART to kompozycja zaawansowanych składników wspomagających regulację wydzielania sebum oraz zapewniających prawidłowy poziom nawilżenia wymagającej skóry. Bisabolol oraz olej krokoszowy koi stany zapalne wywołane trądzikiem. Kompleks roślinny z zielonej herbaty, jaśminu i brzoskwini zapewnia komfortowe wykończenie i szybkie wchłanianie kremu.

W składzie kremu znajdziesz:

  • Przeciwzapalny i rozjaśniający niacynamid
  • Seboregulujący kwas anyżowy
  • Łagodzący bisabolol

Znajdź swój rytuał: Krem do cery SMART B z niacynamidem używaj na dzień i na noc.
Możesz go łączyć z innymi produktami B SMART. Polecamy również serum nawilżająco-kojące D SMART. Nie stosuj w jednej rutynie z kosmetykami C SMART.

Więcej o składnikach

Ekstrakt z Rumianku – działa przede wszystkim przeciwuczuleniowo i łagodząco. Uzyskuje się go z koszyczków rumianku pospolitego występującego w całej Europie popularnego ziela. Zawiera flawonoidy, śluzy, karotenoidy, związki mineralne i jako substancję czynną charakterystyczną dla tej rośliny, chamuzalen hamujący działanie histaminy. Polecany szczeglnie w kosmetykach dla dzieci.

Kwas Anyżowy – to składnik występujący w olejku anyżowym, który działa przeciwzapalnie oraz przeciwbakteryjnie. Delikatnie złuszcza i zmniejsza pory, jest więc prawdziwym sprzymierzeńcem w walce z nadmiarem sebum. Wspiera skórę tłustą, podatną na powstawanie zmian trądzikowych oraz problematycznych. Pełni także funkcję naturalnego konserwantu.

Niacynamid – to pochodna witaminy B3, która działa przeciwzapalnie, reguluje nadmierny łojotok i wyrównuje koloryt. Jest składnikiem wielofunkcyjnym, który poza działaniem przeciwtrądzikowym ma także szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry dojrzałej i suchej. Zmniejsza też przebarwienia i podrażnienia.

Pojemność: 50 ml

Producent

Hagi

Kraj pochodzenia

Polska

Skład

Aqua, Niacinamide, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter,Isoamyl Laurate, Glyceryl Stearate Citrate, Glycerin, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 PCA, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Squalane, Carthamus Tinctorius (Safflower) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Anisic Acid, Bisabolol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower/Leaf Extract, Plumeria Rubra Flower Extract, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf Stem Extract, Cupressus Sempervirens Seed Extract, (Bergamot) Fruit Extract, Rose Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Tocopherol (Vitamin E), Xanthan Gum, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol*, Linalool*, Limonene*, Amyl Cinnamal*

*zawiera alergeny

Składnik

jaśmin, skwalan, masło shea, niacynamid, olejek migdałowy, rozmaryn, szafran, wanilia, witamina E, zielona herbata

Problematyka

trądzik

Rodzaj

kosmetyki naturalne

Rodzaj skóry

skóra mieszana, skóra tłusta

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Zostań pierwszą osobą, która zrecenzuje “Krem do cery tłustej i trądzikowej z niacynamidem”

Witamina E w kosmetyce

Witamina E jest witaminą rozpuszczalną w tłuszczach, dzięki czemu z łatwością przenika do lipidów naskórka i przedostaje się do skóry. Jest silnym przeciwutleniaczem. Zapewnia ochronę przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Poprawia funkcje barierowe naskórka. Wspomaga zachowanie prawidłowego poziomu nawilżenia.

Zobacz kosmetyki z witaminą E lub poczytaj o zastosowaniu witaminy E w kosmetyce.

Skwalan w kosmetyce

Skwalan to powszechnie wykorzystywany w kosmetyce surowiec lipidowy. Posiada wszechstronne działanie. Dzięki swym fenomenalnym właściwościom jest stosowany przez wiodące marki kosmetyczne. Znajdziemy go w kremach, balsamach oraz serum. Może być aplikowany również w czystej postaci na skórę twarzy oraz ciała, jak również na włosy.

Zobacz kosmetyki ze skwalanem lub poczytaj o zastosowaniu skwalanu w kosmetyce.

Wanilia w kosmetyce

Wanilia stanowi źródło witamin z grupy B, takich jak niacyna, tiamina, kwas pantotenowy i witamina B6 oraz licznych mikroelementów m.in. magnezu, wapnia, potasu, żelaza oraz cynku. Zawiera ponad 200 składników aktywnych o działaniu antyoksydacyjnym, co sprawia, że skutecznie neutralizuje wolne rodniki. Chroni przed uszkodzeniami włókna kolagenu i elastyny, dzięki czemu przeciwdziała przedwczesnemu powstawaniu zmarszczek oraz związanych z wiekiem przebarwień. Sprawia, że skóra jest lepiej zabezpieczona przed zanieczyszczeniami powietrza.

Zobacz kosmetyki z wanilią lub poczytaj o zastosowaniu wanilii w kosmetyce.

Zielona herbata w kosmetyce

Zielona herbata (Camellia Sinensis) to cenione w kosmetyce źródło antyoksydacyjnych oraz przeciwzapalnych polifenoli. W ekstrakcie rośliny znajdziemy także garbniki, alkaloidy, witaminy (z grupy B, K, C, P) i sole mineralne. Bogaty skład oraz wszechstronne właściwości sprawiły, że zielona herbata znajduje zastosowanie w preparatach zarówno do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej oraz trądzikowej.

Zobacz kosmetyki z zieloną herbatą lub poczytaj o zastosowaniu zielonej herbaty w kosmetyce.

Niacynamid w pielęgnacji skóry

Niacynamid reguluje wydzielanie sebum i pomaga zwęzić nadmiernie rozszerzone pory. Wyrównuje koloryt cery oraz wygładza drobne zmarszczki. Przywraca poszarzałej, zmęczonej cerze witalność i blask. Skutecznie przeciwdziała negatywnemu wpływowi zanieczyszczeń powietrza na skórę. Zapobiega powstawaniu zaczerwienień oraz stanów zapalnych.

Zobacz kosmetyki z niacynamidem lub poczytaj o zastosowaniu niacynamidu w kosmetyce.

Szafran w kosmetyce

Szafran coraz częściej pojawia się w kosmetykach. Zastosowanie to wynika z obecności unikalnych składników, takich jak krocyna i safranal, należących do karotenoidów. Krocyna odpowiada za kolor szafranu, safranal natomiast za jego gorzkawy aromat. Szafran zawiera również likopen i zeaksantynę, także zaliczane do karotenoidów, oraz kemferol i kwercetynę, należące do flawonoidów. Obecne są też liczne minerały, m.in. wapń, magnez, fosfor, potas, kwas foliowy.

Zobacz kosmetyki z szafranem lub poczytaj o zastosowaniu szafranu w kosmetyce.

Olejek rozmarynowy w kosmetyce

Olejek rozmarynowy działa silnie przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo, antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Ogranicza produkcję łoju oraz pobudza krążenie krwi. Warto sięgnąć po niego w przypadku cery problematycznej, trądzikowej. Olejek pomoże zmniejszyć łojotok i złagodzić stany zapalne. Z uwagi na właściwości przeciwutleniające – regularnie stosowany, opóźni proces powstawania zmarszczek. Olejek rozmarynowy warto włączyć również do pielęgnacji włosów. Zalecany jest w przypadku łupieżu i nadmiernego przetłuszczania się pasm. Ze względu na zdolność do pobudzania krążenia, wmasowywanie olejku w skórę głowy przyczynia się do dotlenienia i odżywienia cebulek, a tym samym – do wzmocnienia włosów i ograniczenia ich wypadania.

Zobacz kosmetyki z olejkiem rozmarynowym lub poczytaj o zastosowaniu rozmarynu w kosmetyce.

Właściwości olejku ze słodkich migdałów

Olejek migdałowy nawilża, regeneruje i wygładza. Ponad 90% wszystkich kwasów tłuszczowych w nim obecnych to kwasy nienasycone, wśród których dominuje kwas oleinowy (nawet 60-80% kwasów tłuszczowych zawartych w oleju). Nie brakuje również kwasu linolowego (20-30%), odgrywającego szczególną rolę w kontekście pielęgnacji skóry – stanowi on bowiem naturalny składnik sebum. Olej zawiera także witaminę E, wykazującą silne działanie antyoksydacyjne, witaminy A i z grupy B, fitosterole, proteiny, sole mineralne (m.in. wapń, żelazo, miedź, cynk).

Zobacz kosmetyki z olejkiem migdałowym lub poczytaj o zastosowaniu olejku migdałowego w kosmetyce.

Masło shea

Masło shea znalazło szerokie zastosowanie w kosmetologii, wynikające z jego korzystnego składu. Olej wytłaczany z nasion masłosza bogaty jest zarówno w nasycone, jak i nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, stearynowy, linolenowy, palmitynowy i arachidowy. Obecne są również witaminy A i E, sterole, katechiny, kwas cynamonowy i galusowy.

Zobacz kosmetyki z masłem shea lub poczytaj o zastosowaniu masła shea w kosmetyce.